Red Bull wijst oud-voetbaltopman aan als vervanger F1-taken Mateschitz Formule 1
Formule 1

Red Bull wijst oud-voetbaltopman aan als vervanger F1-taken Mateschitz

Red Bull wijst oud-voetbaltopman aan als vervanger F1-taken Mateschitz

Oliver Mintzlaff neemt de F1-taken van de overleden Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz over, zo meldt onder meer Motorsport-Total.com vrijdagochtend. In de toekomst vallen Red Bull Racing en AlphaTauri volgens het medium onder de verantwoordelijkheid van de Duitse topman.

Mateschitz overleed vorige maand op 78-jarige leeftijd na een lang ziektebed. Sindsdien werd gezocht naar een nieuwe structuur om de taken van de Oostenrijker over te nemen. Die is er nu en bestaat uit onder meer Mintzlaff. De 47-jarige was in het verleden werkzaam als CEO van Bundesliga-club RB Leipzig, een voetbalclub van Red Bull. Ook was hij verantwoordelijk voor alle wereldwijde voetbalverplichtingen van Red Bull.

Mintzlaff neemt nu de rol van CEO Corporate Projects and Investments op zich binnen de nieuwe raad van bestuur van Red Bull. Dat heeft vooral betrekking tot sponsorzaken. Iemand anders die ook een belangrijke rol zal vervullen, is Alexander Kirchmayr, de nieuwe CFO van het energiedrankjesmerk. Hij is degene die over de financiële zaken gaat en daarmee invloed kan uitoefenen op budgetzaken van de twee F1-teams.

Red Bull en AlphaTauri voelen waarschijnlijk weinig van nieuw bestuur

Naast Mintzlaff en Kirchmayr treedt Franz Watzlawick aan als nieuwe CEO Beverage Business. De verwachting is niet dat hij een grote rol zal spelen voor de F1-teams. De verwachting is ook niet dat er veel zal veranderen voor AlphaTauri en Red Bull. Dat heeft alles te maken met het feit dat Mateschitz zich ook weinig bemoeide met de dagelijkse gang van zaken van zijn teams.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws