Russell gelooft dat Mercedes dit weekend niet in dezelfde 'val' zal trappen Formule 1
Formule 1

Russell gelooft dat Mercedes dit weekend niet in dezelfde 'val' zal trappen

Russell gelooft dat Mercedes dit weekend niet in dezelfde 'val' zal trappen

George Russell stelt dat Mercedes heeft achterhaald wat de oorzaak is van de slechte prestaties van de W14 in Brazilië. Volgens de enkelvoudig GP-winnaar zorgde het sprintweekend ervoor dat Mercedes niet in staat was om de foute keuze, die het team aan het begin van het weekend maakte, recht te zetten. Russell hoopt op beterschap in Las Vegas.

Het team van Mercedes zal niet graag terugdenken aan de Grand Prix van São Paulo. De Duitse constructeur ging het weekend op het Autódromo José Carlos Pace met hoge verwachtingen in, maar tijdens de sprintrace werd de pace van zowel Russell als Lewis Hamilton, na een sterke start, al snel minder. Russell wist P4 nog net vast te houden, maar Hamilton zakte zelfs terug naar de zevende plek. Een dag later moest de zevenvoudig wereldkampioen genoegen nemen met P8, terwijl Russell de finish niet haalde.

De problemen in Brazilië kwamen voor Mercedes onverwacht, maar Russell stelt dat zijn team weet waar het aan lag. 'We hebben absoluut antwoorden gevonden', begint de Brit bij F1TV. 'Er waren meerdere oorzaken voor ons slechte optreden. Het hoort ook bij een sprintweekend. Als je het bij het juiste eind hebt, dan is een succesvol weekend mogelijk. Maar als je het niet voor elkaar hebt, dan heb je geen mogelijkheid meer om het goed te maken.'

Door de parc fermé-regels is het tijdens het sprintweekend niet toegestaan om straffeloos grote veranderingen aan de auto's aan te brengen. 'We zaten daarom een beetje gevangen in onze fout', zegt Russell. 'Het was een slopend weekend. Het laat zien hoe gevoelig alles is, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we niet in dezelfde val zullen trappen, vooral niet tijdens dit weekend.'

Verwachtingen Las Vegas

Russell verwacht in Las Vegas dus geen herhaling van afgelopen raceweekend, maar de Brit realiseert zich dat hij desondanks aan de vooravond staat van opnieuw een uitdagend weekend. 'Ik denk dat je dit weekend zoveel mogelijk moet leren in een zo kort mogelijke tijd. De baan zal steeds sneller worden. Er rijden nu auto's op het circuit en die laten olie en stof achter. De baan zal daarom vuil zijn, maar gedurende het weekend zal het circuit steeds sneller worden. Momenteel regent het, dus dat gooit ook roet in het eten voor iedereen. Eigenlijk weet niemand hoe het dit weekend zal lopen', sluit Russell af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws