Leclerc heeft enkel één klacht over Las Vegas: 'Zou ik volgend jaar willen veranderen' Formule 1
Formule 1

Leclerc heeft enkel één klacht over Las Vegas: 'Zou ik volgend jaar willen veranderen'

Leclerc heeft enkel één klacht over Las Vegas: 'Zou ik volgend jaar willen veranderen'

Charles Leclerc blikt terug op de Grand Prix van Las Vegas, waar zijn overwinning op Sergio Pérez in het laatste duel van de race de hoogtepunten markeerde. De coureur deelt in de persconferentie na de race zijn inzichten over de uitdagingen van het evenement, het tijdschema van de race en zijn optimisme voor de toekomst van de Formule 1 in Vegas.

Leclerc wist in de laatste ronde de tweede plek te bemachtigen door een succesvolle last minute-inhaalactie op Red Bull Racing-coureur Pérez. ‘Het laatste duel met Pérez was echt heerlijk’, straalt Leclerc. ‘Ik heb rondenlang geprepareerd om één aanval te kunnen doen, prachtig dat het lukte’, voegt hij eraan toe.

Terugkijkend op de start van het evenement, erkent Leclerc de moeilijkheden die hij als liefhebber van de sport heeft ervaren. ‘Die eerste dag deed me veel pijn. Gelukkig hebben we daarna vlekkeloze dagen gehad.’ Het begin van het weekend in Las Vegas verliep moeizaam. De eerste vrije training werd afgelast na een aantal minuten en de tweede vrije training was zodanig uitgesteld dat het midden in de nacht plaatsvond en alle fans al waren weggestuurd.

Te late race

Leclerc uit ook zijn mening over de late timing van de race, die om 22.00 uur lokale tijd begon. ‘Ik vind dat we erg laat hebben gereden. Ik hoop dat het volgend jaar iets vroeger is, dan zijn de temperaturen ook beter’, legt de Monegask uit.

In een uitgebreidere reactie benadrukt Leclerc het belang van goede tijdschema's voor de races, zowel voor het publiek als de coureurs. ‘Ik denk dat het vooral komt doordat we zo laat zijn gaan rijden. Het was op de limiet en ook voor de temperaturen was het heel tricky. Dit is zeker iets wat ik volgend jaar zou willen veranderen.’

Voor herhaling vatbaar

Desondanks blijft Leclerc over het algemeen tevreden met het weekend en de race in Las Vegas. ‘Het feit dat we een geweldige race hebben gereden, maakt alles goed. Behalve de tijd waarop de race wordt gereden valt er niet veel meer te veranderen’, geeft hij toe.

Wat betreft de organisatie van het evenement in Vegas, vergelijkt Leclerc het met zijn ervaringen in Monaco. ‘Ik weet hoeveel tijd het kost, hier zelfs nog meer met het hele pitgebouw dat nu gebouwd is. In Monaco lijkt iedereen gewend aan de voorbereiding.’

Hij hoopt dat Vegas, ondanks aanvankelijke uitdagingen, de voordelen van het evenement heeft gezien. ‘Het is erg nieuw voor Vegas en de mensen daar. Ik begrijp dat het in het begin moeilijk te accepteren is, maar ik hoop echt dat ze de voordelen hebben gezien van zoveel mensen die naar het evenement komen’, legt hij uit. Leclerc eindigt optimistisch over de toekomst van de Grand Prix in Las Vegas. ‘Het was een geweldig eerste evenement, en ik kan niet wachten om hier volgend jaar weer te zijn.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws