Sainz vond Las Vegas-race zwaar, maar 'het was een goed weekend voor het team' Formule 1
Formule 1

Sainz vond Las Vegas-race zwaar, maar 'het was een goed weekend voor het team'

Sainz vond Las Vegas-race zwaar, maar 'het was een goed weekend voor het team'

Carlos Sainz zegt tevreden te zijn P6 onder de voor hem extra moeilijke omstandigheden in Las Vegas, maar is niet blij met het verloop van zijn weekend. De Spanjaard denkt dat zonder de tienplaatsengridstraf ook hij, net als teamgenoot Charles Leclerc, voor de overwinning had kunnen vechten.

Sainz wist, ondanks zijn tienplaatsengridstraf, toch als zesde te eindigen tijdens de race in Las Vegas. Zijn teamgenoot Leclerc kon meestrijden om de overwinning, en wist zelfs in de laatste ronde Sergio Pérez in te halen voor P2. Ondanks het redelijk succesvolle weekend voor Ferrari, was Sainz minder tevreden met hoe alles voor hem verliep. 'Het was een goed weekend voor het team, ook al was het een zware race voor mij. Ik had moeite met de temperatuur van de power unit, omdat ik in het midden van het peloton reed en het moeilijk was om snel naar voren te komen', zei de Spanjaard, aldus SpeedWeek.

Ondanks dat het een tegenvallende race was voor Sainz, denkt de Spanjaard wel dat Ferrari de juiste beslissingen heeft genomen. 'Ik ben overgestapt op een tweestopstrategie en het tweede deel van de race ging iets beter. Aan het eind kon ik een paar posities winnen', zag Sainz toch ook de positieve kanten van het weekend. Volgens de Spaanse coureur was de race gewoon een kwestie van schadebeperking en punten pakken voor het constructeurskampioenschap, wat hij heeft kunnen doen.

Chaos eerste bocht kwam mede door olievlek

De Grand Prix van Las Vegas begon gelijk bij de start al chaotisch, wat ervoor zorgde dat Sainz, maar ook Fernando Alonso en Valtteri Bottas, aan een inhaalrace moesten beginnen. Volgens Sainz kwam de chaos mede door een olievlek. De Spanjaard zegt dat hij gewoon normaal remde in de eerste bocht, maar werd verrast door het vuil van de olievlek die een voertuig aan de binnenkant had achtergelaten tijdens de rijdersparade. 'Ik had niet verwacht dat het zo erg zou zijn. Ik trapte op de rem, niet eens goed, en de wielen blokkeerden. Ik remde niet eens zo laat', wordt Sainz geciteerd door Formel1.de. Ook tijdens de herstart stuitte Sainz op eenzelfde soort remprobleem, ditmaal omdat de bandentemperatuur omlaag was gegaan door de langzame safety car.

Sainz tevreden met P6 onder moeilijke omstandigheden

Ook tijdens de verdere race bleef het moeilijk voor Sainz, en de coureur is daarom best tevreden om onder deze omstandigheden alsnog als zesde te finishen. 'We moesten optrekken en uitlopen in het verkeer en konden niet inhalen omdat we de motor moesten beschermen. En we moesten ook oppassen voor de banden met de korreligheid. Het was dus geen gemakkelijke race en geen gemakkelijke comeback. Het feit dat we van bijna achteraan zijn gekomen om als zesde te finishen, maakt het een goede dag.'

Wel is Sainz teleurgesteld dat het vooral een race van schadebeperking voor hem was, want de coureur is van mening dat anders beide Ferrari-coureurs hadden kunnen strijden om de overwinning. 'Je zag wat er vooraan gebeurde en hoe snel Charles (Leclerc. red.) was. Met twee Ferrari's vooraan hadden we een heel goede, vermakelijke race voor het podium en de overwinning kunnen hebben', aldus de Spanjaard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws