Leclerc schuldbewust: 'Mijn fout was heel kostbaar, dat had niet mogen gebeuren' Formule 1
Formule 1

Leclerc schuldbewust: 'Mijn fout was heel kostbaar, dat had niet mogen gebeuren'

Leclerc schuldbewust: 'Mijn fout was heel kostbaar, dat had niet mogen gebeuren'

Na een chaotische, maar spannende start van het seizoen staan de coureurs klaar voor de Grand Prix van Miami. Charles Leclerc gaat aan de leiding in het kampioenschap, maar zag Max Verstappen vorige week flink inlopen door een kostbare fout. Voor aankomende race verwacht de Monegask wederom een flinke strijd met Red Bull.

'We hebben extreem drukke weken achter de rug. Voor deze race was er weinig tijd om voor te bereiden, maar we zullen zien waar we staan', aldus de leider van het kampioenschap bij de persconferentie van de FIA. Na het raceweekend op Imola reisden de teams en coureurs af naar de Verenigde Staten voor de Grand Prix van Miami. Ondertussen doet Ferrari er alles aan om zo snel mogelijk door te ontwikkelen, om zo de strijd met Red Bull in haar voordeel te beslechten.

Nadat de Ferrari-coureur vorige race een kostbare fout maakte, hoopt hij in Miami weer terug te slaan. 'We houden altijd focus om te winnen. Er zijn hier veel rechte stukken, dus Red Bull zal sterk voor de dag komen, maar we doen ons best om ze bij te houden.' Na de vorige race heeft Leclerc tijd genomen om zijn fout te analyseren om te voorkomen dat het hem nog eens overkomt dit seizoen. 'Ik ging te enthousiast de chicane in en maakte daardoor een fout. Dat was niet nodig en ik heb ervan geleerd. We zijn goed op dreef, dus ik ga niet ineens alles omgooien.'

'Uitdagende baan die snel zal evolueren'

Door het nieuwe asfalt in Miami zullen de coureurs te maken krijgen met een gladde baan de eerste trainingen. 'Het asfalt is volledig nieuw en anders dan we gewend zijn. De baan zal snel evolueren, waardoor ook de grip snel zal toenemen, dat vormt een uitdaging.' De layout van het circuit valt bij Leclerc in ieder geval in de smaak. 'Het is een mooie baan met lange rechte stukken en langzame secties. We zullen wel even de tijd nodig hebben om de limiet te vinden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws