Leclerc voorspelt geen tweestrijd: 'Zie het niet als een gevecht tussen Verstappen en mij' Formule 1
Formule 1

Leclerc voorspelt geen tweestrijd: 'Zie het niet als een gevecht tussen Verstappen en mij'

Leclerc voorspelt geen tweestrijd: 'Zie het niet als een gevecht tussen Verstappen en mij'

Charles Leclerc is dolgelukkig dat Ferrari de weg naar boven weer heeft weten te vinden en dat hij nu de leider is in het kampioenschap. Leclerc kwam in 2019 binnen bij de Italiaanse renstal, maar in zijn eerste drie jaar bij het team kon hij niet vechten voor de titel. Dit jaar, dankzij de reglementswijziging, lijkt Ferrari weer op het topteam dat het altijd is geweest. Leclerc verwacht een intense strijd met de coureurs van Red Bull Racing.

Leclerc mocht dit seizoen al twee overwinningen bijschrijven. De overwinning in Bahrein was zijn eerste zege sinds de Grand Prix van Italië in 2019. 'Het voelt geweldig', zegt de Monegask bij CNN. 'De laatste twee jaar waren heel erg moeilijk. In 2019, toen ik binnenkwam bij Ferrari, hadden we een auto die in staat was om races te winnen. Dat jaar won ik ook mijn eerste twee Grands Prix in de Formule 1.' De Ferrari-rijder won dat seizoen de races op Spa-Francorchamps en Monza.

'Dan kom je opeens aan in 2020 en 2021, waarin je ergens tussen de zesde en tiende positie eindigt als je een perfect weekend hebt', vervolgt Leclerc. Ferrari wist in 2020 slechts sporadisch podiums te pakken. Hierdoor besloot het team in 2021 zich al te focussen op de reglementswijziging. 'We hebben toen al onze hoop gevestigd op dit jaar en nu zien we dat al ons harde werk wordt beloond. Het is geweldig om de leider in het kampioenschap te zijn, maar het seizoen duurt nog heel erg lang. We zijn allemaal heel erg blij en we werken keihard om deze positie te behouden.'

De strijd tussen Ferrari en Red Bull

Momenteel lijkt de titelstrijd te gaan tussen Leclerc en Max Verstappen. Het dominante Mercedes lijkt nu al niet meer in de buurt te komen. 'Ik schrijf Mercedes nooit af, omdat zij in het verleden hebben laten zien dat zij een heel erg sterk team zijn. Het klopt echter wel dat ze het heel erg moeilijk hebben in het begin van dit seizoen. Ze lijken een heel groot probleem te hebben en dat gaat nog wel even duren. Ik denk niet dat ze het kampioenschap zullen winnen, maar ze winnen echt nog wel een paar races.'

Ondanks dat Leclerc en Verstappen momenteel de enige coureurs zijn die wisten te winnen dit seizoen, ziet de Ferrari-rijder het niet als een tweestrijd tussen de rijders. Voor hem is het vooral een gevecht tussen twee constructeurs. 'Pérez zit heel erg in de buurt. Sainz heeft heel erg veel pech gehad, maar hij komt er ook aan. Ik denk dat het tussen ons vieren zal gaan. Beide teams zien er competitief uit en alle vier de rijders zien er ook heel competitief uit. Ik zie het vooral als een gevecht tussen Red Bull en Ferrari, en niet als een gevecht tussen Max en mij', besluit Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws