Berger ziet Hamilton onderpresteren: 'Hij is al met volgend seizoen bezig, pas maar op' Formule 1
Formule 1

Berger ziet Hamilton onderpresteren: 'Hij is al met volgend seizoen bezig, pas maar op'

Berger ziet Hamilton onderpresteren: 'Hij is al met volgend seizoen bezig, pas maar op'

Na een periode van dominantie is Mercedes dit seizoen niet meer vooraan het veld te vinden. Concurrenten Ferrari en Red Bull bleken de eerste races nog een maatje te groot, waardoor de achterstand van Mercedes in het constructeurskampioenschap al flink is opgelopen. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton is tevens nog niet in vorm, zo valt ook oud-coureur Gerhard Berger op.

Dit seizoen kreeg Hamilton te maken met een nieuwe teamgenoot, George Russell. De jonge Brit staat na vier races boven de zevenvoudig wereldkampioen, die met enkele slechte races weinig indruk wist te maken. 'Hamilton heeft het lastig, maar in zou niet zeggen dat Russell sneller is', aldus Berger tegenover F1-Insider. 'Hamilton neemt op dit moment wat minder risico dan zijn teamgenoot. Russell wil natuurlijk nog indruk maken, dus gaat hij vol voor iedere kans. Bij de grote kampioenen zoals Vettel (Sebastian, red.) en Hamilton zie je dat ze onder druk komen bovendrijven. Als het dan om de elfde positie gaat, nemen ze geen grote risico's.'

Daarnaast speelt ook mee dat Hamilton afgelopen seizoen op dramatische wijze de titelstrijd verloor. 'Dat was voor hem wel een flinke klap.' Om recordhouder te worden als het gaat om het aantal titels, heeft de Brit er nog maar een nodig. In 2021 kwam hij uiterst dichtbij, maar kreeg hij een zware mentale klap te verduren in de laatste ronde van het wereldkampioenschap. 'In zijn hoofd draait alles erom zijn achtste wereldtitel binnen te slepen. Hij weet echter ook dat hij niet meer eeuwig de tijd heeft en dat houdt hem bezig. Om volgend jaar nog een kans te hebben, denk ik daarom dat hij dit jaar al is afgehaakt.'

'Hamilton zal niet stoppen'

Volgens Berger zullen de tegenvallende resultaten er niet voor zorgen dat de zevenvoudig wereldkampioen na dit seizoen stopt. 'De enige reden dat hij dit jaar al is afgehaakt, is zodat hij en zijn team zich kunnen voorbereiden om volgend seizoen wel weer te kunnen winnen.' Inmiddels heeft oud-titelconcurrent Max Verstappen weer een nieuwe titelstrijd aan zijn broek hangen, ditmaal met de Ferrari-coureur Charles Leclerc. 'Deze duels zijn fantastisch voor de sport en essentieel voor fans. Daarnaast is het goed dat Ferrari ook weer bovenaan te vinden is', zo besluit Berger.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws