Coulthard over Pérez: 'Hij kan wereldkampioen worden' Formule 1
Formule 1

Coulthard over Pérez: 'Hij kan wereldkampioen worden'

Coulthard over Pérez: 'Hij kan wereldkampioen worden'

Sergio Pérez is het Formule 1-seizoen sterk begonnen. Na zijn eerste jaar bij Red Bull nog wat moeite te hebben gehad komt de Mexicaan nu goed mee met het tempo vooraan en kan hij Max Verstappen van ondersteuning voorzien. David Coulthard gaat bij Motorsport een stapje verder door te zeggen dat Pérez mee kan strijden om de wereldtitel.

Het Formule 1-circus is neergestreken in de Verenigde Staten en maakt zich op voor haar eerste raceweekend in Miami. Oud Formule 1-coureur Coulthard zegt in aanloop naar de Grand Prix van Miami dat Pérez ook meedoet om de titel. De Red Bull-coureur staat momenteel derde in het kampioenschap en scoorde al twee podiumplaatsen. De Mexicaan staat daarmee slechts vijf punten achter Verstappen op de derde plek in het rijdersklassement.

2022-auto's passen beter bij Pérez

Coulthard trapt af met de auto's van dit jaar: 'Deze generatie auto’s ligt hem absoluut iets beter. Hij zit dichter bij Verstappen dan vorig seizoen, dus ik denk dat hij in het gevecht zit en serieus moet worden genomen als titelkandidaat.' Maar of de Mexicaan ook daadwerkelijk Verstappen en Leclerc kan verslaan, valt nog te bezien volgens de Brit. 'Max heeft natuurlijk het momentum mee na het winnen van zijn eerste titel', stelt Coulthard. 'Maar als je vraagt of Checo in staat is om het maximale uit de auto te halen, dan luidt het antwoord: absoluut. Of hij Max over een heel seizoen genomen kan verslaan? Dat heeft hij volledig in eigen hand. Wat wij vinden, doet er niet toe. Hij zal het zelf moeten laten zien.'

Pérez langer bij Red Bull

Coulthard acht de kans groot dat Pérez dan ook langer doorgaat bij Red Bull, al komt het team uit Milton Keynes er volgens hem niet onderuit om ook andere rijders, zoals Pierre Gasly, te overwegen voor 2023. 'Dat is hoe een team hoort te opereren. Of je het nu over een voetbalclub hebt of over een Formule 1-team. Men zal altijd verder moeten kijken dan de huidige opstelling. Je moet in de gaten blijven houden of er een nieuwe Max Verstappen rondloopt. Of de volgende Checo Perez. Je kan niet afwachten en verwachten dat ze op een presenteerblaadje worden aangeleverd. Dat is ook waarom Red Bull een talentenprogramma heeft.'

Niettemin dicht Coulthard Perez goede kansen toe op een langer verblijf bij de Brits-Oostenrijkse formatie. 'Zou jij op dit moment Checo vervangen voor Pierre? Terwijl Checo zo’n goede band heeft met Max? Ik denk dat hij momenteel meer dan genoeg laat zien om zijn plek in de Formule 1 te behouden en zijn plek naast Max te behouden. Als je naar de pace van Max en Checo kijkt, dan doen ze vrij weinig voor elkaar onder', zo sluit de Brit af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws