'Ferrari wil Mercedes voor zijn en wil snel om de tafel gaan zitten met Leclerc' Formule 1
Formule 1

'Ferrari wil Mercedes voor zijn en wil snel om de tafel gaan zitten met Leclerc'

'Ferrari wil Mercedes voor zijn en wil snel om de tafel gaan zitten met Leclerc'

Ferrari wil een mogelijk vertrek van Charles Leclerc voor zijn en wil snel om de tafel gaan zitten met de Monegask om zijn contract te verlengen. Dat meldt de Italiaanse tak van Motorsport.com vrijdagochtend. Daarmee wil de Scuderia Mercedes voor zijn, gezien zij op termijn mogelijk gebruik kunnen maken van Leclercs diensten.

Leclerc beschikt over een contract dat eind 2024 afloopt. Dat contract werd in 2019 ondertekend en had destijds de langste contractduur in de geschiedenis van het team. Daarmee was Ferrari teams als Red Bull Racing en McLaren voor met een trend van langdurige verlengingen, die later ook plaatsvonden met Max Verstappen (eind 2028) en Lando Norris (eind 2025).

Dergelijke verlengingen hebben alles te maken met het niet nemen van risico's dat een coureur makkelijk kan vertrekken. Leclerc zou namelijk na 2024 de stap kunnen maken naar Mercedes, mits Lewis Hamilton met pensioen gaat. Bij Mercedes zou de 25-jarige meer uitzicht hebben op een wereldtitel, al ligt de prioriteit van Leclerc als het gaat om het binnenslepen van een titel bij Ferrari.

Ferrari moet F1-titel binnen handbereik zien te krijgen voor langer verblijf Leclerc

Ferrari moet Leclerc kunnen garanderen dat zij de komende jaren tot het eind meedoen om het kampioenschap, iets dat vorig seizoen mislukte. Mocht het team uit Maranello daar op zeer korte termijn wel in slagen, dan verdwijnt het risico dat Leclerc na 2024 de deur achter zich dichtdoet in Italië. De Monegask wil immers niet toeschouwer zijn van nog meer titels van Verstappen en de opmars van George Russell bij Mercedes.

Alles hangt dus af van hoe Ferrari en Mercedes de komende periode ten opzichte van elkaar presteren. Prioriteit op de agenda van kersverse teambaas Frédéric Vasseur is dan ook het verlengen van het contract van Leclerc om een stap naar de Duitse grootmacht te voorkomen. Daarnaast moet alles kloppen bij Ferrari om ervoor te zorgen dat de eerste wereldtitel sinds 2008 werkelijkheid wordt.

Poll

Wat zou jij doen als je Charles Leclerc was?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws