Leclerc trots op 'perfecte uitvoering' bij Ferrari: 'Knap gezien alle geruchten' Formule 1
Formule 1

Leclerc trots op 'perfecte uitvoering' bij Ferrari: 'Knap gezien alle geruchten'

Leclerc trots op 'perfecte uitvoering' bij Ferrari: 'Knap gezien alle geruchten'

Charles Leclerc is tevreden dat hij het seizoen op een positieve manier heeft kunnen afsluiten. De coureur van Ferrari wist op P2 te eindigen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi, wat betekende dat hij ook in het kampioenschap op de tweede plaats eindigt aangezien Sergio Pérez op het Yas Marina Circuit niet verder kwam dan de derde plaats. Toch is Leclerc niet volledig tevreden met het seizoen van de Italiaanse renstal.

Voor Leclerc was het doel voor de race duidelijk. Hij moest voor Pérez eindigen en dat is de Ferrari-coureur uiteindelijk ook gelukt. 'Ik ben blij, zeker gezien de moeite die we hebben op zondag', zegt Leclerc tegenover de camera van Viaplay. 'Het tweede deel van dit seizoen was zo lastig. Red Bull deed een grote stap voorwaarts op de zondagen met de snelheid. Nu waren ze weer sneller, maar wij wisten wat we moesten doen. Deze ochtend is dat ook wat ik zei, we moeten Red Bull pushen met de tweestopper.'

Ondanks dat de strategie voorafgaand aan de race al was uitgedacht, verliep de race niet vlekkeloos voor Leclerc. 'We stapten bijna over naar een andere strategie, maar we bleven eraan vasthouden en we pakten P2.' De Monegask vindt het knap dat het team haar hoofd koel heeft weten te houden. 'Het was de perfecte uitvoering van de race. Ik denk dat we meer hebben behaald dan verwacht vergeleken met Red Bull. Het was bijzonder om zo te presteren met alle geruchten en alle druk van buitenaf. Om dan zo te werken en geen fouten te maken, is superbelangrijk.'

Leclerc: 'Over het algemeen een frustrerend jaar'

Toch kan Leclerc niet spreken over een geslaagd jaar. Het begon zo rooskleurig voor Ferrari, maar tegen het einde van het jaar moest het team vooral achterom kijken. 'Het was een erg frustrerend jaar over het algemeen. We begonnen erg goed. Toen zagen we in het middengedeelte dat het niet ging zoals wij dat wilden en hadden we moeite om alles op zijn plaats te laten vallen. Hopelijk kunnen we volgend jaar vechten om het kampioenschap', aldus Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws