Windsor staat versteld van Leclerc: 'Hij moest ook gewoon op de limiet rijden' Formule 1
Formule 1

Windsor staat versteld van Leclerc: 'Hij moest ook gewoon op de limiet rijden'

Windsor staat versteld van Leclerc: 'Hij moest ook gewoon op de limiet rijden'

Peter Windsor is onder de indruk van de race die Charles Leclerc heeft laten zien tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. De coureur van Ferrari stond op dezelfde strategie als Max Verstappen, maar de auto van de Italiaanse renstal is normaal niet zo goed met de banden. Desondanks hield de Monegask de hards overeind, waardoor hij uiteindelijk Sergio Pérez achter zich wist te houden in de strijd om de tweede plek in het kampioenschap.

Windsor zag dat er de gehele race niks aan de hand was voor Verstappen. 'Het was een geweldige dag voor Max', zegt de Brit op zijn eigen YouTube-kanaal. 'Hij mocht beginnen vanaf poleposition en hij bleef de rest van de race ook onbedreigd. Hij had het veel over het bandenmanagement om zo de éénstopper overeind te houden.' De journalist vindt het daarom ook knap dat Leclerc dezelfde strategie kon hanteren. 'In een Ferrari die meer bandendegradatie had, wist hij zeer goede ronden neer te zetten.'

Verstappen gaf al redelijk snel aan dat de banden niet snel sleten. Windsor vindt het niet zo raar dat de Nederlander niet zo snel door zijn banden heen ging. 'Max zei natuurlijk dat Checo zo hard mogelijk moest pushen, omdat hij wist dat de banden het wel zouden uithouden. Dan praten we echter wel over de RB18, een auto met heel erg veel aero-efficiëntie en een goede balans. Charles moest op de limiet rijden, maar hij wist de banden overeind te houden.'

Windsor: 'Newey kwam weer bovendrijven'

Aan het begin van het jaar was het nog Ferrari dat de snelste auto had, maar die kroon heeft Red Bull overgenomen. De Oostenrijkse renstal heeft één man te danken voor de dominantie dit jaar. 'Het is een bekroning op het werk van Adrian Newey, de technische man bij Red Bull. Hij is de man die deze geweldige auto heeft weten te ontwerpen. Toen de nieuwe reglementen kwamen, iedereen ze op een andere manier benaderden en nog niet eens van porpoising hadden gehoord, kwam hij weer bovendrijven', aldus Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws