Gené over achterstand in het kampioenschap: 'Wij kunnen terugkomen' Formule 1
Formule 1

Gené over achterstand in het kampioenschap: 'Wij kunnen terugkomen'

Gené over achterstand in het kampioenschap: 'Wij kunnen terugkomen'

In de F1 Nation podcast gaat Marc Gené in op de achterstand van Ferrari in het kampioenschap, en de motorproblemen die het team heeft. Zo denkt Gené dat het team de achterstand in het klassement kan overbruggen. Ferrari weet nog niet waar de problemen vandaan komen, en gaat nu analyseren waar het probleem vandaan komt.

Gene: 'Voor meerdere redenen is het pijnlijk voor het team. We maakten de juiste strategische keuze vandaag, maar we kregen geen resultaat. Elke keer als we een fout maken met de strategie, of de betrouwbaarheid van de auto ons in de steek laat, verliezen we 25 punten, en als we die fouten niet maken, winnen we alsnog niet altijd.'

Hij vervolgt: 'Dus het is erg pijnlijk, maar er zijn natuurlijk ook positieve punten. Dit is een baan waar je veel hoge snelheden kan behalen op de rechte stukken, normaal is Red Bull Racing daar sterker, maar ik denk dat Charles Leclerc de race vandaag had kunnen winnen. We hadden de snelheid, en dat is het belangrijkste', sluit de Spanjaard af.

Ferrari kan achterstand in het kampioenschap goedmaken

Gené denkt dat Ferrari de achterstand kan overbruggen in het klassement: 'Als je nu naar het kampioenschap kijkt is het een erg hoge berg om te beklimmen. Het is erg knap hoe Red Bull is teruggekomen van een grote achterstand. Wij kunnen dat ook. Het goede nieuws is dat de auto snel is op alle soorten circuits, dus waarom zouden we niet kunnen terugkomen in het kampioenschap?'

Ferrari heeft niks veranderd aan de motor

Ferrari heeft de nodige motorproblemen, en dus kreeg de Spanjaard de vraag of er aan de motor wat veranderd is. 'We hebben niks veranderd aan de motoronderdelen. Ik zei na de winter dat één van de sterkste punten van Ferrari was dat we een betrouwbare motor hadden. Leclerc heeft nu zijn tweede motor in gebruik, maar het is precies dezelfde motor als de vorige. We zullen moeten uitzoeken waar het probleem zit.' Eerder meldde F1Maximaal al dat de ICE en turbo van Leclerc onherstelbaar beschadigd is, en er een gridstraf in de lucht hangt voor Ferrari.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws