Leclerc tast nog in het duister: 'Verstappen en Sainz gingen niet sneller op de softs' Formule 1
Formule 1

Leclerc tast nog in het duister: 'Verstappen en Sainz gingen niet sneller op de softs'

Leclerc tast nog in het duister: 'Verstappen en Sainz gingen niet sneller op de softs'

Charles Leclerc en Carlos Sainz zijn tevreden met hun vrijdag in Azerbeidzjan. De Monegask wist de tweede vrije training af te sluiten met de snelste tijd, terwijl Sainz blij is met de verbetering die Ferrari liet zien tussen de sessies. In de eerste vrije training had de Spanjaard immers heel erg veel last van porpoising en dat leek in de tweede sessie geen probleem meer te zijn. Toch kwam Sainz niet verder dan de vijfde tijd.

In de eerste vrije training was Leclerc te vinden op de tweede plek en de tweede sessie reed hij de snelste tijd. De coureur spreekt van een geslaagde vrijdag. 'We hadden een prima eerste dag', vertelt Leclerc in een persbericht van Ferrari. 'We hebben veel progressie weten te boeken tussen de eerste en de tweede vrije training. De tijden waren echter niet representatief, want niemand kon echt een vrije ronde rijden in de tweede sessie. Max (Verstappen, red.) en Carlos waren volgens mij niet eens sneller op de softs.'

De viervoudig racewinnaar merkte dat zijn auto goed liep op het stratencircuit in Baku. Leclerc voelde zich comfortabel tijdens de kwalificatieruns en de long runs. 'Ik denk dat er nog genoeg ruimte is om te verbeteren. Onze racesnelheid zag er best sterk uit en ik voelde me goed in de auto. Als ik naar de banden kijk dan voelde ik mij heel erg comfortabel tijdens de long run. Ik had weinig last van bandendegradatie, dus dat is positief.'

Sainz wil verder verbeteren

Sainz viel in beide sessies buiten de top-drie. Desondanks is de Ferrari-coureur niet ontevreden met de eerste twee vrije trainingen. 'Het was een interessante vrijdag en we moesten ook een paar hordes nemen. Ik had heel erg veel last van het stuiteren tijdens de eerste vrije training, maar daar hebben we aan kunnen werken voor de tweede sessie. We kenden een prima tweede vrije training, ondanks dat we geen goede run konden doen op de softs. Hopelijk kunnen we morgen nog een extra stap zetten', besluit Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws