Norris was verbaasd over goede tempo van zijn McLaren: 'Geweldig, maar ook heel verrassend' Formule 1
Formule 1

Norris was verbaasd over goede tempo van zijn McLaren: 'Geweldig, maar ook heel verrassend'

Norris was verbaasd over goede tempo van zijn McLaren: 'Geweldig, maar ook heel verrassend'

Lando Norris had niet verwacht op het podium te eindigen tijdens de Grand Prix in China, zeker niet na de teleurstellende sprintrace een dag eerder. McLaren zag geen aanwijzingen dat de MCL38 op zondag het juiste tempo zou hebben, maar de veranderde baanomstandigheden gaven het Britse team uiteindelijk toch een voordeel. Norris denkt dat zijn team ook in aanloop naar de Grand Prix van Miami zich kan blijven verbeteren.

Voorafgaand aan de hoofdrace op het Shanghai International Circuit had Norris alvast de voorspelling gedaan dat er 'absoluut geen kans was op een podiumplaats' voor hem, maar de Brit bleek het bij het verkeerde eind te hebben. Norris eindigde op zondag op P2 achter Verstappen, en pakte zijn tweede podium van het seizoen. Tijdens de Grand Prix van Australië stond de Brit ook al op het podium, maar een trede lager dan tijdens het Chinese Grand Prix-weekend.

Norris wordt daardoor ook door F1TV meteen herinnerd aan zijn eerdere opmerking, en de Brit geeft toe dat inderdaad het verkeerd had voorspeld. 'Ik had het goed, maar ik had het ook fout', lacht Norris, die zijn tweede podiumplaats niet had zien aankomen. 'Geweldig, maar ook heel verrassend. Een fijne verrassing, want ons tempo bleek heel erg verbeterd in vergelijking met gisteren, dus ik denk dat we voorafgaand aan de race het niet bij het verkeerde eind hadden betreffende onze kansen', legt Norris uit waarom hij de eerdere voorspelling had gedaan.

Bij McLaren had namelijk niemand verwacht dat de MCL38 het tempo zou hebben die de bolide uiteindelijk tijdens de race wel had. 'Alles wees er na de sprintrace van gisteren op dat we geen goed tempo zouden hebben. Koelere baanomstandigheden, betere windomstandigheden en een betere positie voor mij, ik viel dit keer niet terug naar P8 (zoals tijdens de start van de sprintrace gebeurde, red.), en had een goede eerste en tweede bocht. Ik kon zo de Aston (van Alonso, red.) voorbijgaan, de race onder controle houden. Dat maakte het verschil vandaag. Het tempo was goed. Het was een beetje een verrassing, maar om op het podium te eindigen is altijd goed.'

Norris houdt rotsvast vertrouwen in McLaren

Norris wordt daarop gevraagd of hij denkt dat zijn team het goede momentum kan vasthouden in aanloop naar de race in Miami over twee weken, waarop de Brit antwoordt dat het momentum al langer wordt vastgehouden binnen zijn team. 'Het (momentum, red.) bouwt zich niet verder op, het is er al een hele lange tijd. Er hoeft niks opgebouwd te worden, want ik had het vertrouwen in het team al een lange tijd, en ik had al heel lang het geloof dat we ons zouden kunnen verbeteren. En we verbeteren ons al een hele lange tijd. We hadden al een goede start van het jaar, en dat blijven we vasthouden. We hebben goede dingen op de horizon. Het optimisme blijft.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws