Luyendyk en Bleekemolen verwachten ook succes Verstappen buiten F1: 'Dat is zijn gave' Formule 1
Formule 1

Luyendyk en Bleekemolen verwachten ook succes Verstappen buiten F1: 'Dat is zijn gave'

Luyendyk en Bleekemolen verwachten ook succes Verstappen buiten F1: 'Dat is zijn gave'

Arie Luyendyk en Michael Bleekemolen verwachten dat Max Verstappen ook in andere raceklassen kan domineren. De coureur van Red Bull Racing heeft meermaals aangegeven dat hij na zijn Formule 1-loopbaan gewoon doorgaat met racen en daarbij noemt hij vaak de endurance racing. Voorlopig zal Verstappen nog in de koningsklasse van de autosport te vinden zijn en in die klasse maakt hij volgens Bleekemolen momenteel het verschil.

Verstappen heeft in de afgelopen jaren meermaals zijn onvrede geuit over de keuzes die de Formule 1 heeft gemaakt. De coureur van Red Bull is niet blij met de overvolle kalender en hij is al helemaal niet te spreken over het sprintraceformat. De Nederlander heeft nog een langlopend contract bij Red Bull en deze zal hij naar alle waarschijnlijk ook respecteren. Dat zou betekenen dat Verstappen tenminste tot en met 2028 te zien zal zijn in de Formule 1.

Het is echter geen geheim dat Verstappen al kijkt naar eventuele kansen buiten de koningsklasse van de autosport. Verstappen denkt veel na over endurance racing en Luyendyk verwacht dat de Nederlander direct competitief zal zijn. 'Overal waar hij instapt, doet hij mee. Dat is zijn gave', zegt de tweevoudig Indy500-winnaar bij F1 aan Tafel. 'Ik heb hem wel eens in een Porsche zien rijden en toen zat hij direct twee tienden van de pole af. Daar was iemand anders dan twee dagen mee bezig.' Bleekemolen sluit zich aan bij de woorden van Luyendyk. ' Als hij morgen met je gaat badmintonnen, dan wint hij ook.'

Bleekemolen twijfelt aan kracht Red Bull-bolide

Momenteel maakt Verstappen furore in de Formule 1 en is de Red Bull-coureur ook aankomend seizoen weer de favoriet voor de titel. Vorig jaar won Verstappen negentien Grands Prix en pakte Red Bull 21 zeges. Dat is volgens Bleekemolen niet omdat de auto nou zo goed is. 'We kunnen Max met niemand vergelijken. Ik zeg altijd: is die Red Bull-auto nou echt zoveel beter dan de andere auto's? Ik betwijfel dat; Max is beter.'

De oud-Formule 1-coureur haakt ook nog in op de woorden van Graham Watson, voormalig monteur van Benetton en Jos Verstappen. De Brit gaf aan dat Michael Schumacher, destijds teamgenoot van Verstappen senior, de voorkeursbehandeling kreeg. Dat kan Bleekemolen ergens wel begrijpen. 'Als er straks zes motoren op een rijtje staan bij Red Bull, gaan de drie beste ook naar Max. Dat is een logisch gevolg van wat je zelf hebt bereikt in zo'n team. Dan kan je dat afdwingen', aldus Bleekemolen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws