Lambiase laat ruimte voor uitbarstingen Verstappen: 'Nog steeds slechts een 26-jarige jongen' Formule 1
Formule 1

Lambiase laat ruimte voor uitbarstingen Verstappen: 'Nog steeds slechts een 26-jarige jongen'

Lambiase laat ruimte voor uitbarstingen Verstappen: 'Nog steeds slechts een 26-jarige jongen'

Gianpiero Lambiase heeft aangegeven dat hij niet de enige race-ingenieur is die met Max Verstappen een succesvolle werkrelatie zou kunnen hebben. De unieke relatie tussen beide Red Bull Racing-mannen zorgt ervoor dat Lambiase zijn hoofd koel weet te houden als Verstappen eens een uitbarsting heeft over de boordradio. Dat levert vaak ook leuke momenten op, maar de race-ingenieur geeft aan dat het simpelweg bij de relatie met de coureur hoort.

Lambiase werkt al sinds de Grand Prix van Spanje van 2016 samen met Verstappen. Toen kwam de Nederlander ineens als groot talent binnen bij Red Bull nadat Daniil Kvyat te horen kreeg dat hij terug moest keren bij Toro Rosso. In Barcelona pakte Verstappen direct zijn eerste overwinning en sindsdien wist de Red Bull-rijder nog eens 53 overwinningen en ook drie wereldtitels te pakken. Ondanks dat de Oostenrijkse renstal momenteel door een dominante periode gaat, blijft Verstappen soms nog wel een taaie klant.

Lambiase maakt zich niet zulke zorgen over enkele uitbarstingen van Verstappen. Hij vindt het juist belangrijk dat de Limburger zich zo kan uiten. 'We staan allemaal onder druk, maar de omgeving waarin hij zit en de druk die op hem ligt, is heel anders', zegt de race-ingenieur tegenover Speedcafe. 'Bovendien leun ik soms achterover en bedenk ik me dat ik een 43-jarige man ben, en hij is nog steeds slechts een 26-jarige jongen. Ik moet wat ruimte laten voor sommige reacties. Ik denk dat ik daardoor op een redelijk gelijk niveau opereer.'

Lambiase snapt vergelijking met oud getrouwd stel

Het radioverkeer tussen Verstappen en Lambiase levert soms wel leuke momenten op. Het is ook vorig seizoen wel vaker voorgekomen dat Verstappen kibbelend achter zijn stuur zat. Hierdoor wordt al snel de vergelijking gemaakt met een oud getrouwd stel. 'Het komt neer op het vermogen om open te zijn tegenover elkaar. Voor een gezond huwelijk, en om een huwelijk te laten slagen, is dat de kern. Het is niets anders dan een zeer hechte band die nodig is tussen een race-ingenieur en een coureur.'

Christian Horner merkte vorig jaar na de Grand Prix van België op dat Lambiase de enige is die met Verstappen op een dergelijke manier kan werken. Daar is de race-ingenieur het echter niet mee eens. 'Ik ben er zeker van dat er andere race-ingenieurs zouden zijn die net zo succesvol met Max zouden kunnen werken als ik. Uiteindelijk komt het gewoon neer op het begrijpen van de behoeften van de coureur, hem te begrijpen op een emotioneel niveau en in staat zijn om de verschillende persoonlijkheden waarmee je werkt te begrijpen', aldus Lambiase.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws