Verstappen herinnert zich stevige woordenwisseling met Lauda: 'Beetje gevoel voor humor hebben' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen herinnert zich stevige woordenwisseling met Lauda: 'Beetje gevoel voor humor hebben'

Verstappen herinnert zich stevige woordenwisseling met Lauda: 'Beetje gevoel voor humor hebben'

Max Verstappen trekt zich niks aan van wat mensen denken over zijn openhartige en eerlijke uitspraken in de media. De regerend wereldkampioen heeft in het vorige seizoen meermaals kritiek geleverd over de gemaakte keuzes binnen de sport. Ook als de coureur van Red Bull Racing dan zelf met harde woorden geconfronteerd wordt, kan hij dit waarderen, maar zal hij zelf ook met een gevatte reactie komen.

Een jonge Verstappen kreeg vaak met andere kritiek te maken. Tijdens de Grand Prix van België was Verstappen na enkele agressieve verdedigende acties onderwerp van gesprek. Kimi Räikkönen was over de boordradio en na de race niet te spreken over de acties van de Red Bull-coureur, maar niet alleen de Ferrari-mensen hadden kritiek op de Nederlander. Niki Lauda, toenmalig adviseur van Mercedes, vroeg zich hardop af of Verstappen niet beter naar een psychiater kon gaan. Verstappen destijds reageerde gevat: 'Als ik ga, kunnen we net zo goed samen gaan.'

'Je moet een beetje een gevoel voor humor hebben, toch?', reageert Verstappen nu bij The Times op dat moment. 'De oudere generatie coureurs is vrij openhartig en recht voor z'n raap, maar daar houd ik wel van, want zo ben ik ook. Ik zeg wat ik denk. Als iemand iets tegen me zegt, zeg ik iets terug.' Ook in de communicatie bij Red Bull houdt de Nederlander van eerlijke en open communicatie. Recentelijk is de drievoudig wereldkampioen zich ook steeds meer gaan uitspreken tegen de keuzes van de Formule 1.

Verstappen is het immers niet eens met de overvolle kalender en het huidige sprintraceformat. Tijdens persconferenties en interviews heeft de Limburger meermaals zijn onvrede geuit. Dat leverde Verstappen zelf ook wat kritiek op, maar hij weet dat de Formule 1 er niet wakker van ligt. 'Ik denk dat de Formule 1-bazen nog steeds geld verdienen of ik het nou leuk vind of niet, dus het is niet aan mij. Maar ik ga ook niet doen alsof, ik geef gewoon altijd mijn mening over positieve en negatieve dingen. Zo ben ik nu eenmaal.'

Verstappen wil simracers ondersteunen

De ontwikkelingen in de koningsklasse van de autosport kunnen Verstappen al vroeg naar de uitgang van de Formule 1 duwen. De Red Bull-coureur heeft een contract tot en met 2028, maar het is nog maar de vraag of hij deze wil verlengen. Buiten de Formule 1 om heeft Verstappen echter genoeg om zich op te focussen, waaronder zijn eigen raceteam en het simracen. 'Ik heb er veel passie voor en ik wil deze simracers ook alles zien doorlopen om hopelijk ooit in de echte racewereld terecht te komen', aldus de Red Bull-rijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws