Magnussen houdt voet bij stuk na Monaco: 'Ik had Pérez niet moeten vertrouwen' Formule 1
Formule 1

Magnussen houdt voet bij stuk na Monaco: 'Ik had Pérez niet moeten vertrouwen'

Magnussen houdt voet bij stuk na Monaco: 'Ik had Pérez niet moeten vertrouwen'

De Grand Prix van Monaco was memorabel voor verschillende redenen. Een van die redenen is de enorme crash die plaatsvond in de eerste ronde van de race. Doordat Sergio 'Checo' Pérez, Kevin Magnussen, en Nico Hülkenberg met elkaar in botsing raakten, werd de rode vlag gehesen en de race stilgelegd. Magnussen heeft inmiddels voldoende tijd gehad om het ongeluk terug te kijken en laat in Canada weten dat hij sinds Monaco niet van mening is veranderd over bij wie de schuld ligt.

De Deen kwam tijdens de eerste ronde terecht tussen de auto van Pérez en de muur waarna de auto van Pérez voor die van Magnussen gleed en ook Nico Hülkenberg raakte. 'Pérez kan niet zeggen dat hij mij niet heeft gezien. Hij zag mij wél. Dat valt niet te ontkennen. Hij zag mij wel en dus bleef ik het pedaal indrukken. Ik ging er namelijk vanuit dat hij ruimte voor mij zou overlaten nadat hij mij had gezien', vertelt de Deen volgens verslaggeving van Motorsport.com.

Mening is niet veranderd

Volgens Magnussen wilde Pérez hem intimideren. 'Ik zie Pérez echt niet als een sluwe coureur. Maar het verbaasde mij dat hij geen ruimte voor mij overliet. Het was duidelijk dat hij mij tegen de muur aandrukte om mij te intimideren zodat ik op zou geven. Maar zo zouden we niet moeten racen.' De Haas-coureur heeft de beelden van de crash in de tussentijd grondig bestudeerd. 'Ik heb er meerder keren naar gekeken. Er wordt altijd iets gezegd op het moment dat het gebeurt, maar je blik op wat er is gebeurd verandert vaak wanneer je er vanaf een afstand naar kijkt. Dat is in dit geval niet gebeurd.'

De Deen zegt dan ook dat hij nooit het risico had genomen om naast Pérez te gaan rijden als hij er niet helemaal zeker van was geweest dat de Mexicaan hem had gezien. 'Als ik er niet zeker van was geweest dat hij mij had gezien, was ik er wel weggebleven. Maar het was heel duidelijk voor mij dat hij mij had gezien. Dus ging ik ervan uit dat hij een autobreedte zou overlaten. Ik dacht dat hij dat ging doen, maar achteraf had ik hem niet moeten vertrouwen.'

Volgens Magnussen was er geen enkele manier waarop de crash had kunnen worden voorkomen toen hij eenmaal naast de auto van Pérez zat. 'Ik kon niet terug en was aan hem overgelaten. Tot dat moment had ik er volledig vertrouwen in dat hij mij had gezien. Zodra ik dat momentum had, ging hij naar rechts om mij te dekken.' Magnussen zegt zelfs te hebben gezien dat Pérez in zijn spiegel keek. 'Je kan zijn hoofd zien. Er is geen twijfel mogelijk dat hij mij heeft gezien. Ik kan naderhand naar zijn onboards kijken en ik kan zien dat hij meerdere keren in zijn spiegel keek. Was ik er niet zeker van geweest dat hij mij had gezien, was ik daar wel weggebleven', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws