Marko en Horner tevreden over tweede plek Pérez: 'Hele race even snel als Verstappen' Formule 1
Formule 1

Marko en Horner tevreden over tweede plek Pérez: 'Hele race even snel als Verstappen'

Marko en Horner tevreden over tweede plek Pérez: 'Hele race even snel als Verstappen'

Helmut Marko en Christian Horner zijn zeer te spreken over de prestaties van Sergio Pérez in de openingsfase van dit seizoen. Vorig jaar kwam de coureur niet in de buurt van teamgenoot Max Verstappen, maar dit seizoen lijkt Pérez stappen te hebben gezet. In Australië eindigde de Mexicaan als tweede achter Charles Leclerc. Als Verstappen niet was uitgevallen dan hadden beide Red Bull Racing-rijders waarschijnlijk op het podium gestaan.

Verstappen moest opnieuw een nulscore opschrijven na afloop van de Grand Prix in Melbourne. Pérez kon de race wel uitrijden en de race nog enigszins redden voor de Oostenrijkse renstal. Marko is zeer te spreken over zijn coureur. 'Checo reed een hele goede race en was eigenlijk de gehele zondag even snel als Max', stelt de Oostenrijker bij ORF. 'Alleen bij de start verloor hij een positie aan Lewis Hamilton. Dat was een klein foutje.'

Toch is de man uit Graz zeer te spreken over de recente prestaties van de tweevoudig racewinnaar. Marko ziet dat Pérez veel stappen heeft gezet ten opzichte van vorig seizoen. 'We verwachten dan ook niets anders van hem. Hij heeft zich dit jaar al heel erg weten te verbeteren tijdens de kwalificaties en tijdens de races heeft hij ook stappen weten te zetten. We hadden tweede en derde moeten eindigen vandaag, maar we zijn blij voor Checo dat hij als tweede finishte.'

Horner: 'Pérez opnieuw ongelukkig'

Horner sluit zich aan bij de woorden van de adviseur van Red Bull. De teambaas zag dat Pérez opnieuw veel werk moest verrichten na een ongelukkig moment. 'De timing van de safety car was nadelig voor hem', doelt de Brit bij Speedweek op het feit dat George Russell een gratis pitstop kreeg. 'Maar hij wist Hamilton op een spectaculaire manier in te halen, waardoor hij uiteindelijk ook Russell kon aanvallen en tweede kon eindigen', aldus Horner.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws