Hamilton wil niks liever dan winnen in Brazilië: 'Red Bull zal nog steeds sterk zijn' Formule 1
Formule 1

Hamilton wil niks liever dan winnen in Brazilië: 'Red Bull zal nog steeds sterk zijn'

Hamilton wil niks liever dan winnen in Brazilië: 'Red Bull zal nog steeds sterk zijn'

Lewis Hamilton hoopt in Brazilië de hoogste trede van het podium te veroveren. De Brit is van plan om minstens één race dit seizoen te winnen en hoopt deze droom dit weekend waar te maken. De Mercedes-coureur erkent dat het moeilijk zal zijn om Red Bull Racing te verslaan, maar wil alles op alles zetten om weer aan de top te komen.

Hoewel Hamilton hoopt te kunnen winnen in Brazilië blijft de Mercedes-coureur realistisch over zijn kansen. ‘Ik verwacht dat de Red Bull nog steeds sterk zal zijn omdat de auto geweldig is, maar als dat niet het geval is, dan ben ik klaar om het gevecht met hen aan te gaan’, zei de Mercedes-coureur tegen Sky Sports. De Mercedes van Hamilton komt de afgelopen races dichter in de buurt van Red Bull, maar heeft Red Bull-coureur Max Verstappen nog niet van zijn troon kunnen stoten.

De zevenvoudig wereldkampioen zag in Austin al de snelheid die Mercedes heeft. ‘Als het net zo gaat als in Austin en we de strategie kunnen verbeteren, dan zou dat ongelooflijk zijn’, legt hij uit. Het team van Mercedes heeft dit seizoen enorme stappen kunnen maken, zo erkent ook Hamilton. ‘Dus ik ben niet verblind door waar we nu staan. Ik ben blij en trots. De enige reden dat ik op het podium sta, komt door het geweldige werk dat op de achtergrond is verricht.’

Gat met Ferrari vergroten

Vorig seizoen ging Hamilton met lege handen naar huis, dit was voor het eerst sinds zijn Formule 1-debuut dat hij geen enkele race in een seizoen heeft gewonnen. ‘Dat ben ik dit jaar niet van plan’, onthulde de zevenvoudig wereldkampioen. Zijn verwachtingen liggen hoog voor de race in Brazilië dit weekend, toch is niets verzekerd. ‘Ik verwacht dat de Red Bull heel snel zal zijn, zoals altijd. Het lijkt bijna overal te lukken, behalve in Singapore’, zei Hamilton.

Voor nu focust de Mercedes-coureur zich op de strijd met Ferrari in het constructeurskampioenschap. ‘We moeten gewoon proberen om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap te verstevigen, want dat is zo belangrijk voor iedereen binnen het team’, vertelt hij. ‘We verwachten dat de Ferrari's snel zullen zijn. Ik hoop dat onze auto hier goed werkt, net als in Austin, maar je kunt het nooit voorspellen. Het kan slecht zijn, het kan goed zijn, dus we proberen ons gewoon zo goed mogelijk voor te bereiden’, aldus Hamilton.

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zestiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws