Marko toont begrip voor actie Pérez, andere coureur na 'drie domme fouten' wel hevig bekritiseerd Formule 1
Formule 1

Marko toont begrip voor actie Pérez, andere coureur na 'drie domme fouten' wel hevig bekritiseerd

Marko toont begrip voor actie Pérez, andere coureur na 'drie domme fouten' wel hevig bekritiseerd

Helmut Marko heeft geen kritiek gegeven op de actie van Sergio Pérez in de eerste ronde van de Grand Prix van Mexico. De coureur van Red Bull Racing hoopte voor zijn thuispubliek een overwinning te boeken, maar het ging in de eerste bocht al mis voor de meervoudig racewinnaar. Max Verstappen wist de race uiteindelijk te winnen, waardoor er gemixte gevoelens zijn bij Red Bull. Datzelfde kan gezegd worden over de resultaten bij zusterteam AlphaTauri.

Voorafgaand aan het Grand Prix-weekend werd er veel geschreven over het team van Red Bull. Pérez verreed natuurlijk zijn thuisrace, maar er waren ook wat zorgen over het Mexicaanse publiek. Tijdens de podiumceremonie in Austin werd Verstappen immers uitgefloten en werd de naam 'Checo' gescandeerd tijdens het Nederlandse volkslied. Marko geeft echter aan dat Red Bull en Verstappen uitstekend werden ontvangen in Mexico-Stad.

De race werd echter al heel erg vroeg een teleurstelling voor de Pérez-fans. De coureur van Red Bull kende een uitstekende start, maar kwam in de eerste bocht in aanraking met Charles Leclerc. Marko onthoudt zich van enige kritiek wat betreft de actie van Pérez. 'Als je zo'n enorm enthousiast thuispubliek hebt, dan is het op zich logisch dat je voor de overwinning gaat', wordt de Red Bull-adviseur geciteerd door Motorsport.com. 'Ik denk ook niet dat het een alles-of-niets-move was. Ik snap op zich dat hij er in die positie voor ging.'

Het was nog even de vraag of Pérez zijn weg kon vervolgen. De Mexicaan dook gelijk de pitsstraat in en de monteurs van Red Bull onderzochten de auto grondig. In de pitbox leek het team bezig met herstelwerkzaamheden, maar het mocht niet baten. 'Toen hij in de pitbox nog in zijn auto zat, wilde hij trouwens ook nog heel graag door, maar dat ging niet meer. Er zat niet alleen een groot gat in de sidepod, maar ook enkele essentiële onderdelen van de auto waren beschadigd.'

Wel kritiek op Tsunoda

Bij het zusterteam van Red Bull was de stemming na afloop van de race ook gemixt. Daniel Ricciardo scoorde punten voor AlphaTauri door als zevende over de streep te komen, terwijl Yuki Tsunoda door een incident met Oscar Piastri uiteindelijk met nul punten naar huis ging. De Japanner begon achteraan vanwege een gridstraf, maar vond zichzelf na de rode vlag in de punten. Een inhaalactie op Piastri ging mis, waardoor Tsunoda punten kon vergeten.

Over de prestatie van Ricciardo is Marko natuurlijk zeer lovend. 'Daniel heeft een superrace gereden. Als de Grand Prix nog een rondje langer was geweest, dan had hij Russell nog gepakt. Het laat ook zien hoe snel de AlphaTauri-auto tegenwoordig kan zijn.' De Oostenrijker zag dat de snelheid bij Tsunoda ook goed was. 'Alleen heeft hij niet één maar drie domme fouten gemaakt. Hij had gewoon als achtste moeten finishen', is de conclusie van Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws