Marko helpt Pérez uit de droom: 'Ligt in de handen van Max, en we hebben gezien hoe dat ging' Formule 1
Formule 1

Marko helpt Pérez uit de droom: 'Ligt in de handen van Max, en we hebben gezien hoe dat ging'

Marko helpt Pérez uit de droom: 'Ligt in de handen van Max, en we hebben gezien hoe dat ging'

Red Bull Racing-teamadviseur Helmut Marko weet dat Sergio Pérez echt afhankelijk is van zijn eigen prestaties in het gevecht voor de tweede plek in het wereldkampioenschap. In een seizoen dat gedomineerd wordt door Red Bull zou de tweede plek in het kampioenschap Pérez kunnen helpen om de druk op zijn schouders enigszins weg te nemen.

Pérez heeft het al sinds de Grand Prix van Miami zwaar, maar vooral in de laatste races in Azië ging het niet naar wens. In Singapore bleef de 33-jarige op een achtste plek steken, terwijl een aaneenschakeling van fouten in Japan voor een DNF zorgde. In de sprintrace in Qatar viel de Red Bull-coureur uit vanaf de tiende plek na een crash met Nico Hülkenberg en Esteban Ocon, en na drie straffen vanwege track limits was de oogst op zondag ook slechts één puntje.

De Mexicaan heeft nog een contract voor 2024, maar bij Red Bull zeggen contracten niet altijd alles. Toch voorziet Marko voorlopig geen coureurswisselingen. 'We hebben op dit moment geen alternatieven. Anders had hij wel een probleem gehad', zegt de Oostenrijker tegen Sport1. 'Er is momenteel maar één coureur die in de buurt van Max kan komen: Fernando Alonso.' De Spanjaard heeft echter al een contract voor volgend jaar, en is met zijn 42 jaar al behoorlijk op leeftijd.

Verstappen gaat Pérez niet helpen

Gezien het gebrek aan alternatieven is Red Bull er veel aan gelegen om ervoor te zorgen dat Pérez snel weer betere resultaten gaat pakken. 'Pérez heeft een contract, en we doen er alles aan om hem weer op het rechte spoor te krijgen.' In 2022 werd het behalen van de tweede plek in het kampioenschap voor Pérez nog een persoonlijk doel, met de nodige boosheid over een genegeerde teamorder in Brazilië tot gevolg. Verstappen meldde destijds aan het team dat ze hem dit niet nog eens moesten vragen, en dat lijkt Marko ook te beseffen: 'Nee, Max zal hem niet helpen.'

Ook in eigen land deelde Marko soortgelijke woorden met ORF. 'Wij geven geen teamorders, dus dat ligt in de handen van Max, en we hebben al gezien hoe dat ging.' Verstappen heeft momenteel meer punten dan Lewis Hamilton en Pérez samen. Hamilton liep in Qatar ook slechts drie punten in op zijn Mexicaanse concurrent. De Mercedes-coureur viel in de openingsronde van de Grand Prix uit, maar pakte wel vier punten in de sprintrace.

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws