Marko krijgt te horen dat Hamilton fouten begint te maken: 'Mag ik dat corrigeren?' Formule 1
Formule 1

Marko krijgt te horen dat Hamilton fouten begint te maken: 'Mag ik dat corrigeren?'

Marko krijgt te horen dat Hamilton fouten begint te maken: 'Mag ik dat corrigeren?'

De laatste Grand Prix-weekenden is niet Red Bull Racing, maar McLaren het best scorende team in de Formule 1, en dus maakt teamadviseur Helmut Marko zich steeds meer zorgen over zijn rijdersbezetting. Sergio Pérez houdt wel nog een redelijke voorsprong in het kampioenschap ten opzichte van Lewis Hamilton en Fernando Alonso, maar zal meer punten moeten gaan scoren om die positie vast te houden.

Slechts één puntje wist Pérez te pakken in de beide races in Qatar, nadat hij in de sprintrace uitviel, en in de Grand Prix zelf vanuit de pitstraat op de tiende plek eindigde. Toch liep uitdager Hamilton slechts drie punten in, dankzij zijn vijfde plek in de sprintrace, nadat de 38-jarige Brit in de Grand Prix door een startcrash uitviel.

In een interview met oe24 wordt dan ook gesteld dat Hamilton fouten begint te maken, maar daar wil Marko niet in meegaan. 'Mag ik dat corrigeren?' vraagt de Oostenrijker zich af. 'Hij begint zijn fouten nu toe te geven.' Hamilton heeft in het verleden de nodige incidenten gehad waarbij Red Bull-coureurs betrokken raakten. Vooral Max Verstappen kreeg het regelmatig aan de stok met de Mercedes-coureur, terwijl Alexander Albon in zijn Red Bull-jaren twee podiumplekken in rook zag opgaan.

Vorm van Pérez reden tot zorgen

Toch beseft Marko dat hij dankbaar moet zijn voor de fout van Hamilton, want Pérez is nog niet zeker van zijn tweede plek in het kampioenschap. 'De angst is gerechtvaardigd. Zonder die crash zou Hamilton weer tien tot vijftien punten gepakt hebben.' Dankzij die crash van Hamilton is het verschil nu echter nog steeds dertig punten.

Gevaar van McLaren

Het is dit seizoen slechts driemaal gebeurd dat een team in een weekend meer punten pakte dan Red Bull. Dat gebeurde in de afgelopen drie weekenden, en in elk van die weekenden scoorde McLaren beter dan Red Bull. In drie weekenden tijd pakte McLaren 104 punten, terwijl Red Bull voor haar totaal van 74 bijna geheel afhankelijk was van Verstappen, die 69 punten pakte. 'McLaren heeft momenteel het beste rijdersduo met Lando Norris en Oscar Piastri. We zijn ons bewust van het gevaar', reageert Marko bij heute.at.

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws