Marko komt terug op grap over drie Red Bulls en neemt geen stappen tegen Aston Martin Formule 1
Formule 1

Marko komt terug op grap over drie Red Bulls en neemt geen stappen tegen Aston Martin

Marko komt terug op grap over drie Red Bulls en neemt geen stappen tegen Aston Martin

Helmut Marko is in gesprek met Motorsport-Total.com teruggekomen over een opmerking over de gelijkenissen tussen de auto's van Red Bull Racing en Aston Martin. Onlangs grapte de Oostenrijkse topman dat na de Grand Prix van Bahrein 'drie Red Bulls' op het podium stonden, gezien de gelijkenissen tussen de AMR23 en de RB19. Tot actie vanuit Milton Keynes zal het niet leiden.

Dat de bolide van Aston Martin op die van Red Bull lijkt, is geen grote verrassing. Dan Fallows, de technisch directeur van het Britse team, is de oud-hoofd aerodynamica van Red Bull. Er zijn volgens Marko echter geen concrete aanwijzingen dat Fallows en andere werknemers data van de Oostenrijkse renstal in handen hebben. 'En dat mag ook geen verwijt zijn', vindt de 79-jarige.

Marko benadrukt dat zijn opmerkingen niet al te serieus genomen moeten worden. 'Dit zijn alleen maar grapjes', legt de Grazer uit. 'Als je naar het veld kijkt, is de Aston Martin de auto die het meeste op de Red Bull lijkt.' Die gelijkenissen, vooral te zien rondom de sidepods en de engine cover, leidde tot de opmerking van Marko dat Fallows en andere overgestapte werknemers 'een goed geheugen hebben'.

Kopieermachine Aston Martin draait overuren

Het is niet voor het eerst dat Aston Martin in opspraak komt wegens het 'kopiëren' van andermans auto. In 2019, toen het team nog Racing Point heette, kwam het team met een auto die verdacht veel leek op de Mercedes. Racing Point werd destijds wel bestraft, omdat de brake ducts te veel op die van het Duitse topteam leken. Vorig jaar kwam Aston Martin naar de Grand Prix van Spanje met een B-versie van de AMR22 die juist erg veel leek op de Red Bull RB18. Toen namen de Oostenrijkers eveneens geen stappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws