Marko looft: 'Verstappen knokte geweldig door het veld' Formule 1
Formule 1

Marko looft: 'Verstappen knokte geweldig door het veld'

Marko looft: 'Verstappen knokte geweldig door het veld'

Na een P2-finish voor Max Verstappen is Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko enorm opgelucht. Tijdens de Grand Prix van Rusland kon de Nederlandse coureur tot grote verrassing alsnog het podium bereiken, iets wat volgens Marko niet mogelijk was geweest zonder de onverwachtse regenbui aan het einde van de race.

De flinke plensbui die enkele rondes voor het einde verscheen boven het circuit in Sochi kwam op een perfect moment, zo legt Marko uit bij de RTL Deutschland. 'De regen heeft ons enorm geholpen, Max schakelde op het meest cruciale moment over naar de intermediates. Daarvoor knokte hij zich al geweldig door het veld, al hebben zijn banden daar enorm onder geleden.'

Vlak voor het einde van de race maakte Verstappen de keuze om over te stappen naar regenbanden. Dit bleek uiteindelijk de goede keuze te zijn, de Nederlander klom van het middenveld naar de tweede positie achter titelrivaal Lewis Hamilton. 'Zonder de regen was een podium niet mogelijk geweest', moet Marko toegeven.

Red Bull gemotiveerd naar laatste 2021-races

De P2-finish in Rusland geeft het team volgens Marko erg veel motivatie voor de laatste reeks races in seizoen nummer 2021, waar Verstappen nu twee WK-punten achterstaat op Hamilton. 'De races die nu komen, zijn gunstig voor ons. Vooral de circuits die op hoogte liggen, zoals in Brazilië en in Mexico. We moeten winnen, en we zullen blijven aanvallen', sluit de Oostenrijker mee af.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws