Norris trekt een harde conclusie: 'Ik zit niet op het niveau van de anderen' Formule 1
Formule 1

Norris trekt een harde conclusie: 'Ik zit niet op het niveau van de anderen'

Norris trekt een harde conclusie: 'Ik zit niet op het niveau van de anderen'

Lando Norris is in zijn thuisrace op het podium geëindigd, maar de Brit is na afloop vooral teleurgesteld. Norris eindigde als derde en miste zo niet alleen de overwinning, maar zag ook de achterstand op Max Verstappen wederom oplopen na een reeks van strategische missers. Norris is dan ook niet bepaald mild voor zichzelf.

Norris beschikt al maandenlang over misschien wel de snelste auto, maar heeft dit seizoen pas één Grand Prix gewonnen. 'Ik ben behoorlijk teleurgesteld. Ik heb het zelf niet echt goed gedaan met de strategische keuzes en de pitstops', concludeert de Brit bij F1TV. 'Ik weet niet echt wat ik moet zeggen. Er zijn zoveel dingen die goed zijn, maar ik voer de races niet op de juiste manier uit, of op de manier waarop ik dat moet doen.'

De McLaren-coureur maakt er in gesprek met Lawrence Barretto geen geheim van dat hij zelf vindt dat hij niet zo goed is als onder meer Verstappen. 'Ik zit gewoon niet op het niveau waar ik op moet zitten', vertelt hij in het interview. 'Ik presteer gewoon niet op het niveau van de anderen op dit moment, maar daar moet ik aan gaan werken', aldus de zeer terneergeslagen enkelvoudig Grand Prix-winnaar.

Fouten van team en coureur

Antwoorden heeft Norris vooralsnog niet. 'Ik weet het niet. Ik moet samen met het team gaan zitten en dit bekijken met het team. We zullen het bekijken en bespreken, en zorgen dat we het beter doen, want als je een overwinning weggooit is dat natuurlijk teleurstellend. Sommige fouten zijn groter dan andere fouten. Het zijn fouten van het team, en fouten van mij. We moeten het samen beter doen, maar hier kwam het vooral op de belangrijke calls van mij aan. Daar moet ik aan werken.' Norris liet het vooral liggen bij de keuzes qua banden, terwijl het weer keer op keer omsloeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws