Ecclestone wil Domenicali vervangen door Horner: 'Hij is de beste die er is' Formule 1
Formule 1

Ecclestone wil Domenicali vervangen door Horner: 'Hij is de beste die er is'

Ecclestone wil Domenicali vervangen door Horner: 'Hij is de beste die er is'

Bernie Ecclestone, voormalig CEO van de Formule 1, is niet te spreken over de man die momenteel zijn voormalig functie invult. Stefano Domenicali brengt de sport niet vooruit, en dus is hij niet geschikt voor de rol van CEO, zo stelt de Brit. Hij weet wel wie de rol van CEO wel op zich zou moeten nemen, en Ecclestone schuift dan ook Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, naar voren om het schip te sturen.

Ecclestone laat in gesprek met The Independent doorschemeren niet bepaald fan te zijn van de huidige CEO van de Formule 1. 'Stefano is nooit dichterbij geweest dan het feit dat hij ooit voor Ferrari werkte. Verder wist hij niet wat er achter de schermen gebeurde.' Dat kon ook niet, meent de Brit, want toen hij nog met de scepter zwaaide deed hij dat alleen en had hij geen rechterhand die het stokje over zou kunnen nemen. 'Ik had nooit iemand naast me. Ik was geen leraar. Dat was ik ook nooit van plan.'

Domenicali brengt de sport niet vooruit, zo vindt de voormalig CEO. De uitgesproken Ecclestone ziet binnen het Formule 1-circus wel een kandidaat die wel geschikt is om de sport stappen te laten maken. Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, heeft wel de gewenste ervaring en kwaliteiten om de Formule 1 te laten groeien. 'Als je vandaag iemand moest kiezen, zou ik zeggen dat hij de beste is die er is. Hij luistert goed. Hij zoekt uit wat onzin is en wat niet.'

Horner heeft andere plannen na Red Bull

Al sinds Red Bull het team van Jaguar overnam in 2004 is Horner werkzaam binnen de Formule 1. De Brit staat inmiddels dus al geruime tijd aan het roer bij het Red Bull-team, maar gaf onlangs in Diary of a CEO aan wel te weten een totaal andere richting op te willen als hij stopt bij Red Bull. 'Als ik aan het eind van mijn reis ben, ga ik weg en iets heel anders doen, ik word een schapenboer of zoiets. Maar dat zie ik momenteel niet gebeuren.' Of de Brit het zelf ziet zitten om eerst nog CEO van de Formule 1 te worden, is nog maar de vraag.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws