Marko: 'Pérez kan kampioen worden als hij Verstappen op het asfalt verslaat' Formule 1
Formule 1

Marko: 'Pérez kan kampioen worden als hij Verstappen op het asfalt verslaat'

Marko: 'Pérez kan kampioen worden als hij Verstappen op het asfalt verslaat'

Helmut Marko zegt dat Red Bull Racing geen van beide coureurs voortrekt in de 2022-titelstrijd. Nu Sergio Pérez in de buurt van Max Verstappen zit qua puntenaantal spelen de verhalen over een mogelijk gevecht binnen de Oostenrijkse renstal op. Marko stelt dat Pérez wereldkampioen kan worden, maar enkel wanneer hij Verstappen op kwaliteit kan verslaan.

RTL sprak met de Red Bull-adviseur voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan. Pérez had dus net de Grand Prix van Monaco gewonnen, en het gat naar Verstappen in de titelstrijd verkleind. Marko over Pérez: 'Hij kan wereldkampioen worden, maar dan moet hij de snelheid hebben en Verstappen verslaan op het asfalt.'

Red Bull weigert één van de twee coureurs mee te helpen in de onderlinge strijd, blijkt uit de woorden van de Oostenrijker: 'We hebben over het algemeen geen teamorder- of nummer-één-beleid. Als je de resultaten vergelijkt, zie je dat Pérez één zege gepakt heeft, tegenover vier van Verstappen.' Dat Verstappen twee uitvalbeurten gekend heeft, vertekent het beeld dus wel een beetje.

'Verstappen is constanter en qua absolute snelheid is het Verstappen die de boventoon voert. Nu is het afwachten hoe dit zich gaat ontwikkelen door het seizoen heen', benadrukt Marko, die de Nederlander nog steeds duidelijk de sterkere coureur vindt van de twee. Mocht Pérez zich gedurende het seizoen verder ontwikkelen dan sluit hij echter niet uit dat de Mexicaan een gooi kan doen naar het WK.

Marko ziet kansen voor Red Bull

Betreffende het constructeurskampioenschap is de adviseur van mening dat Red Bull in een goede positie staat. Momenteel bezetten ze de eerste plek, en die zouden ze aan het einde van het jaar ook kunnen hebben: 'Het ziet er goed uit omdat we twee sterke coureurs hebben. Pérez heeft progressie geboekt en met dank aan de technische reglementen voelt hij zich veel meer thuis in de auto.'

'Aan de betrouwbaarheid moeten we nog werken. Drie uitvalbeurten, dat is veel. Betreffende snelheid en consistentie moeten we verbeteren, willen we aanspraak maken op de constructeurstitel', concludeert hij. Red Bulls 2022 seizoen valt of staat dus een beetje met of Red Bull gaandeweg die betrouwbaarheidsproblemen weg kan werken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws