Marko uit vertrouwen in Red Bull: 'In Baku zijn we snel, dat weten we' Formule 1
Formule 1

Marko uit vertrouwen in Red Bull: 'In Baku zijn we snel, dat weten we'

Marko uit vertrouwen in Red Bull: 'In Baku zijn we snel, dat weten we'

Helmut Marko wil in 2022 op eigen kracht winnen in Azerbeidzjan. Red Bull Racing wist er in 2021 te zegevieren, maar had hier wel een foutje van Lewis Hamilton voor nodig. Dit jaar moet het Oostenrijkse team het zelf doen, al weet Marko dat Ferrari op de loer ligt. Hij weet namelijk dat de concurrenten op betrouwbaarheid een streepje voor hebben op zijn eigen renstal.

'Verstappen reed vorig jaar een soevereine race, maar ervoer uit het niets een klapband. De temperatuur en druk van de banden gaven geen enkele waarschuwing', zo herinnert de Oostenrijkse adviseur zich bij Kleine Zeitung hoe de meest recente editie afliep. Verstappen lag comfortabel aan top en had de race gewonnen, ware het niet dat het Pirellirubber het begaf.

Maar Red Bull kon uiteindelijk alsnog champagnespuiten. Bij de herstart leek Hamilton beter weg te komen, maar omdat zijn rembalans verkeerd stond, schoot hij rechtdoor. 'Dankzij het feit dat Hamilton zich verremde, wist Sergio Pérez de race uiteindelijk alsnog te winnen', aldus Marko, die nog maar eens benadrukt dat zijn team daar een cadeautje kreeg van de zevenvoudig wereldkampioen.

Marko vreest Ferrari

Marko weet dat aankomend weekend met name Ferrari heel erg gevaarlijk zal zijn dit weekend, ondanks dat ze nog nooit wonnen in Azerbeidzjan. 'Wat ze de afgelopen jaren hier hebben laten zien is niet te vergelijken met wat we dit seizoen kunnen verwachten. Zij hebben absoluut een bolide waarmee ze races kunnen winnen, en Charles Leclerc is in topvorm.'

'Met wat geluk wonnen we in Barcelona en Monaco twee keer, maar we hadden daar wel de langzamere auto', benadrukt de man uit Graz. Of dat dit weekend ook weer zo is, blijft de vraag. Marko weet in ieder geval wel dat zijn team doorgaans goed uit de verf komt: 'In Baku zijn we snel, dat weten we. De eigenschappen van dit circuit passen bij ons.'

'Deze keer willen we op eigen kracht successen boeken. We lopen qua betrouwbaarheid nog duidelijk achter op Ferrari, daar moeten we naar kijken. Alles moet kloppen in zo'n WK-strijd', zo sluit hij af met een oproep aan zijn renstal. Verstappen ervoer in de beginfase van het jaar immers twee DNFs die Marko beslist niet vergeten is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws