Verstappen: 'Ik hoef niet van Red Bull te horen dat ik de nummer één ben' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen: 'Ik hoef niet van Red Bull te horen dat ik de nummer één ben'

Verstappen: 'Ik hoef niet van Red Bull te horen dat ik de nummer één ben'

Max Verstappen ergert zich niet aan de verhalen omtrent een mogelijke titelstrijd van Sergio Pérez. Na de Grand Prix van Monaco te winnen, staat zijn Red Bull Racing-collega slechts vijftien punten achter Verstappen in het wereldkampioenschap. Geen reden tot zorgen, stelt de enkelvoudig wereldkampioen, die ook de woorden van vader Jos even toelicht.

'Ik maak mij nergens zorgen over, en zeker niet over wat andere mensen vinden, schrijven of denken. Er is niets aan de hand en ik ben altijd grebrand om het beste eruit te halen', laat Verstappen kalm weten in gesprek met De Telegraaf. Er is volgens de coureur dan ook geen sprake van onrust binnen het team: 'Ik hoef ook niet te horen van het team dat ik de nummer één ben.'

Jos Verstappen kritisch op Red Bull

Jos Verstappen kwam na afloop van de Monegaskische Grand Prix met een kritisch stuk op Red Bull. Hierin deed hij zijn beklag over de strategie van Red Bull. De Oostenrijkse renstal had volgens hem Verstappen voor moeten trekken. Verstappen: 'Zoals mijn vader al schreef, hij is niet helemaal objectief. Hij wil mij gewoon zien winnen. Uiteindelijk maakt ik ook een heel goede kans in het kampioenschap.'

'Het is zijn mening. Ik heb ook tegen hem gezegd dat zondag een gevolg was van wat er op zaterdag gebeurde, toen die rode vlag mijn kwalificatie verpestte. Dat was het grootste probleem', benadrukt hij. Verder wil hij over de wedstrijd in Monte Carlo niet teveel kwijt. Inhalen is er nagenoeg onmogelijk dus Verstappen wist al wel dat er een wonder nodig was om die eerste plek te pakken na vanaf P4 te starten.

Verstappen kijkt naar Ferrari

Aankomend weekend in Baku wordt Red Bull wederom goede kansen toegedicht. Met name de topsnelheid van de renstal uit Milton Keynes ligt hoog, wat op het lange rechte stuk in Azerbeidzjan goed van pas kan komen. 'Maar Ferrari heeft op dit moment de snelste auto. Wij hebben de laatste races vooral geprofiteerd van hun fouten', concludeert de Nederlander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws