Marko vergelijkt Ferrari met Red Bull: 'Dat is misschien nog wel iets slechter geworden' Formule 1
Formule 1

Marko vergelijkt Ferrari met Red Bull: 'Dat is misschien nog wel iets slechter geworden'

Marko vergelijkt Ferrari met Red Bull: 'Dat is misschien nog wel iets slechter geworden'

Ferrari en niet Honda heeft de snelste motor van de huidige motorleveranciers. Dat vertelt Helmut Marko aan de Duitse tak van Motorsport.com. Dat Ferrari de snelste motor heeft, heeft volgens de motorsportchef van Red Bull Racing echter ook een keerzijde. Zodoende plaatst hij een kanttekening bij die constatering.

Marko baseert zijn oordeel op cijfers van zijn team. 'Exacte cijfers van alle motoren hebben we niet, maar op basis van vergelijkingen en onze eigen informatie gaan we ervan uit dat Ferrari de krachtigste motor heeft', wordt de Oostenrijker geciteerd door de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Daarna komt Honda en dan Mercedes op bijna hetzelfde niveau. Renault is de hekkensluiter.'

Onbetrouwbaarheid en overmatige bandenslijtage spelen Ferrari parten

Ferrari beschikt naast de sterkste motor - als het aan Marko ligt - ook over iets anders: onbetrouwbaarheid. 'Ferrari heeft de krachtigste motor, maar wat heb je daaraan als die niet betrouwbaar is?', vraagt Marko zich af. Zo viel Charles Leclerc uit tijdens de Grand Prix van Bahrein en dat heeft hem voor komend weekend een gridstraf van tien plaatsen opgeleverd. De regelelektronica moest namelijk worden vervangen.

Naast onbetrouwbaarheid kampt de SF-23 ook met overmatige bandenslijtage. Dat is misschien de prijs die Ferrari betaalt voor het hebben van veel topsnelheid. 'We hadden natuurlijk wel verwacht dat teams als Ferrari en Mercedes aan hun zwakke plekken zouden werken', meent Marko. 'De topsnelheid van Ferrari is absoluut beter geworden, maar de bandenslijtage zeker niet. In vergelijking met ons is de bandenslijtage van Ferrari misschien nog wel iets slechter geworden dan vorig jaar.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws