Marko: 'Vorige races met wat geluk gewonnen op Ferrari-circuits' Formule 1
Formule 1

Marko: 'Vorige races met wat geluk gewonnen op Ferrari-circuits'

Marko: 'Vorige races met wat geluk gewonnen op Ferrari-circuits'

Helmut Marko hoopt dat Red Bull Racing in Azerbeidzjan en Canada gebruik kan maken van de sterke kanten van de RB18. De auto van de Oostenrijkse renstal kent een zeer hoge topsnelheid, iets wat in de afgelopen jaren nooit het geval was. De adviseur van Red Bull hoopt dat het team aankomende weekenden op eigen kracht weet te winnen, nadat Max Verstappen en Sergio Pérez de vorige races met enig geluk wisten te winnen.

Marko verwacht dat Red Bull de aankomende twee Grand Prix-weekend in het voordeel zal zijn ten opzichte van Ferrari. De Oostenrijker ziet dat de lay-out van beide banen in het voordeel spreken van de auto van Red Bull. 'De aankomende circuits hebben lange rechte stukken', zegt Marko in gesprek met het Duitse RTL. 'Baku kent het langste rechte stuk van de hele kalender.'

Marko weet precies wat de pluspunten zijn van de huidige Red Bull-bolide. 'Voor het eerst sinds het begin van het hybride tijdperk hebben wij de snelste auto over de rechte stukken. Voorheen waren we daar altijd één van de langzaamste teams. In Jeddah en Miami hebben we Ferrari weten te verslaan door onze betere topsnelheid.' De man uit Graz ziet ook een klein nadeel voor Ferrari in de strijd tegen zijn team. 'Ferrari is vooral snel in langzame bochten en daar hebben de aankomende twee circuits niet zoveel van.'

Marko: 'Een één-twee dubbel zo mooi'

Marko hoopt dan ook dat Red Bull vanaf moment één snel zal zijn. 'Ik hoop dat we in de volgende races ons voordeel weten te benutten. De afgelopen twee races hebben we met wat geluk weten te winnen op echte Ferrari-circuits. We willen ze nu weer op eigen kracht kunnen verslaan.' Hierbij hoopt Marko natuurlijk dat Red Bull de prestaties tijdens de Grands Prix van Emilia Romagna en Spanje kan evenaren. 'Een overwinning is al mooi genoeg, maar een één-twee zou natuurlijk dubbel zo mooi zijn. Toch moeten we Leclerc en Ferrari niet onderschatten', besluit de Red Bull-adviseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws