Mercedes verwacht niet snel competitief te zijn: 'In Silverstone weer vooraan' Formule 1
Formule 1

Mercedes verwacht niet snel competitief te zijn: 'In Silverstone weer vooraan'

Mercedes verwacht niet snel competitief te zijn: 'In Silverstone weer vooraan'

Het team van Mercedes weet dat de snelheid tijdens de Grand Prix van Spanje een hoop problemen verbloemde. De Duitse renstal zag dat het oorspronkelijke gat naar Red Bull Racing en Ferrari weer terugkeerde in Monte Carlo. Het team hoopt snel weer competitief te zijn, maar de renstal verwacht pas weer vooraan mee te strijden rond de race op Silverstone. Andere teams zien dat de W13 heel erg veel potentie heeft als het team het stuiteren onder controle weet te krijgen.

In Barcelona waren George Russell en Lewis Hamilton nog competitief, en wist Russell ook op het podium te eindigen. In Monaco leek Mercedes weer terug bij af te zijn ten opzichte van de twee topteams. 'We zijn altijd goed geweest in Barcelona', zegt een ingenieur van de Duitse renstal bij Auto, Motor und Sport. 'Onze goede vorm daar was dan ook niet representatief. Dat vonden wij toen heel leuk, maar in Monte Carlo was het oude gat weer terug.'

Aankomend weekend wordt er geracet in Azerbeidzjan en een week later staat de Grand Prix van Canada op de planning. Mercedes verwacht niet competitief te zijn. 'De Grands Prix van Azerbeidzjan en Canada vereisen hetzelfde als de race in Monaco. Er is maar één verschil, en dat zijn de langere rechte stukken in Baku en Montreal. Toch heb je gewoon een goede rijhoogte en een stabiel aero platform nodig, maar dat hebben we nog niet. Ik denk dat we pas in Silverstone weer vooraan mee kunnen doen.'

McLaren en Aston Martin zien potentie in W13

Tijdens de testdagen in Bahrein kon de W13 nog rekenen op veel complimenten. Andere teams zien nog steeds de potentie in de W13 van Mercedes. 'Op papier is de Mercedes-bolide een auto die races kan winnen', zijn James Key en Andrew Green, ingenieurs bij respectievelijk McLaren en Aston Martin, het met elkaar eens. 'Als ze het stuiteren onder de knie weten te krijgen, dan wordt het heel erg interessant. Dat is alleen niet zo heel erg makkelijk. Je moet een doelgericht chassis hebben', besluit Green.

Verstappen grote favoriet voor zege in Azerbeidzjan | Ruim 2x je inzet terug bij een Nederlandse zege

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws