Marko kijkt naar Mercedes: 'Dit is geen bluf meer' Formule 1
Formule 1

Marko kijkt naar Mercedes: 'Dit is geen bluf meer'

Marko kijkt naar Mercedes: 'Dit is geen bluf meer'

Helmut Marko's twijfels over de vorm van Mercedes zijn inmiddels weggenomen. Aan het begin van het jaar vermoedde de Red Bull Racing-adviseur nog dat de Duitse concurrenten wellicht wat snelheid achterhielden, maar inmiddels is het hem wel duidelijk dat ze oprecht met een probleem zitten. Wel waarschuwt de Oostenrijker voor een mogelijke opleving,

'Dit is geen bluf meer. Dat vreemde motorische vermogensvoordeel van 2021, bij de motor van Lewis Hamilton, dat was een bluf. Ik denk niet dat daar nu sprake van is', laat hij optekenen bij Formel1. In 2021 kende Mercedes plots een enorm vermogensvoordeel, wat teweeggebracht werd door het openschroeven van de motor. Dit betekende dat het team van Hamilton meerdere motorstraffen moest incasseren, maar bood ze wel een kans op de wereldtitel.

Marko waarschuwt voor sterk Mercedes

Ook in 2022 is Mercedes sterk, al halen ze hun vorm van 2021 niet. Marko ziet dat de aartsrivalen in de illustere titelstrijd tussen Max Verstappen en Hamilton gedurende vrije trainingen plots uit kunnen blinken dit jaar. 'Ze doen dit alleen niet consistent. Dat maakt het lastig inschatten waar die rondetijd vandaan komt. Als ik naar de werknemers van Mercedes luister, krijg ik echter het vermoeden dat ze dat zelf ook niet weten.'

'Het gevaarlijke is alleen dat het potentieel er zeker in zit bij Mercedes. Weten ze meer uit het materiaal te halen dan ze nu doen, dan zouden ze zich zomaar aan de voorkant van de grid kunnen melden', voorspelt hij. Daarom blijft hij op zijn hoede voor een eventuele opleving van het team dat inmiddels ook George Russell huisvest.

'Het is gelukkig nog steeds niet duidelijk voor ze wat nou precies het probleem is, en waarom ze die prima vorm niet door kunnen trekken', concludeert hij. Zo zagen we Mercedes onder meer in Miami op vrijdag zeer verdienstelijke tijden rijden, maar waren ze in de race zelf nergens. Mocht het team consistenter dat soort sessies neer kunnen zetten dan verwacht Red Bull bezoek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws