Marko wil titelprolongatie voor Mateschitz: 'Hij wordt erg gemist' Formule 1
Formule 1

Marko wil titelprolongatie voor Mateschitz: 'Hij wordt erg gemist'

Marko wil titelprolongatie voor Mateschitz: 'Hij wordt erg gemist'

Dietrich Mateschitz wordt nog altijd erg gemist door Helmut Marko. De Oostenrijker had een sterke band met de overleden Red Bull-baas en geeft aan zijn klankbord te missen. Red Bull Racing wil vooral kracht halen uit het grote verlies, door het te gebruiken als extra motivatie om titelprolongatie te behalen. Bovendien komt de adviseur van het team nog met een anekdote over een ontmoeting tussen Mateschitz en Max Verstappen.

In gesprek met het Duitse RTL vertelt Marko over het gemis van Mateschitz. 'We willen voortbouwen op de successen van 2022, ook het team voortzetten in de nalatenschap van Dietrich Mateschitz, die helaas is overleden, en met deze spirit het WK verdedigen. Hij wordt erg gemist.' Voor Marko is het het 'tweede grote verlies', nadat hij eerdder al afscheid moest nemen van een ander icoon binnen de Formule 1. 'De eerste was Niki Lauda, met wie ik tientallen jaren bevriend was en samenwerkte.'

Voor Marko heeft de invulling van zijn rol een andere dimensie gekregen. Hij moet nu 'zelf beslissingen nemen, je hebt niet meer die mogelijkheid om op hetzelfde niveau van gedachten te wisselen'. De Oostenrijker vertelt over hoe Mateschitz altijd oplossingen zag wanneer er problemen waren, hoe de voormalig Red Bull-baas nooit 'destructief' was, altijd toekomstgericht en optimistisch. Bovendien gaf hij aan iedereen kansen, straalde hij vertrouwen uit en had hij geloof in verschillende projecten.

Verstappen en Mateschitz vinden elkaar

Tijdens de laatste fysieke ontmoeting tussen Marko en Mateschitz, in september van 2022, was ook Verstappen aanwezig. De Nederlander en de Red Bull-gigant vonden een 'gemeenschappelijke interesse', aldus Marko, die erbij toevoegt dat dat 'ook via het voetbal' tot stand kwam. De adviseur zelf was op het moment dat de wereldkampioen en Mateschitz aan het praten waren in Wolfgangsee 'naar het meer' aan het kijken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws