Marko denkt dat Vowles vertrek naar Williams forceerde: 'Sfeer bij Mercedes is gespannen' Formule 1
Formule 1

Marko denkt dat Vowles vertrek naar Williams forceerde: 'Sfeer bij Mercedes is gespannen'

Marko denkt dat Vowles vertrek naar Williams forceerde: 'Sfeer bij Mercedes is gespannen'

Helmut Marko heeft te horen gekregen dat James Vowles op eigen houtje is vertrokken bij het team van Mercedes. Bovendien is het de verwachting dat de nieuwe teambaas van Williams ook enkele goede ingenieurs van Mercedes mee zal nemen naar zijn nieuwe werkgever, waardoor de sfeer bij de Duitse renstal enigszins gespannen is. Ondanks dat Mercedes enkele sleutelspelers lijkt kwijt te raken, ziet Marko het team nog steeds als grootste concurrent voor Red Bull Racing aankomend seizoen.

Dat Vowles naar Williams vertrok, werd door sommigen gezien als een teken dat de Britse renstal het B-team van Mercedes zou worden. Volgens Marko steekt het hele verhaal echter heel erg anders in elkaar. 'Ik heb echt compleet andere informatie', geeft de Red Bull-adviseur toe bij het Duitse Sport1. 'Vowles is op eigen houtje vertrokken, dat is tenminste wat men zegt, en hij neemt zelfs goede ingenieurs met zich mee. Mijn bronnen hebben gezegd dat er een gespannen sfeer hangt bij Mercedes.'

Vowles is jarenlang een belangrijk figuur geweest bij de achtvoudig wereldkampioen. Ondanks dat Toto Wolff het jammer vond dat de samenwerking met de nieuwe teambaas van Williams ten einde komt, was hij ook verheugd om te zien dat Vowles deze stap kon zetten. Hierdoor wordt het team van Mercedes natuurlijk enigszins zwakker, maar bij Marko bestaat er geen enkele twijfel over de kracht van de Duitse renstal. 'Ik geloof nog steeds dat Mercedes onze grootste concurrent zal zijn.'

Marko wil een sterker Mercedes

Marko vindt het ook belangrijk dat Mercedes weer mee gaat doen om de titel. In Duitsland is de interesse in de Formule 1 de laatste jaren flink gedaald, waardoor RTL geen gratis races meer zal uitzenden. 'Het is echt ongelooflijk wat er in Duitsland gebeurt. In Oostenrijk is het compleet het tegenovergestelde. Red Bull wordt namelijk gezien als het nationale team. Dat is waarom ik hoop dat Mercedes weer sterk zal zijn, want dan kunnen de Duitsers zich identificeren met het team', aldus de man uit Graz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws