Marko ziet in Aston Martin geen bedreiging: 'Met de longruns was Max de snelste' Formule 1
Formule 1

Marko ziet in Aston Martin geen bedreiging: 'Met de longruns was Max de snelste'

Marko ziet in Aston Martin geen bedreiging: 'Met de longruns was Max de snelste'

Niet Ferrari of Mercedes, maar Aston Martin lijkt de voornaamste uitdager te worden van Red Bull Racing voor het komend seizoen. Dat is de conclusie na de eerste dag in Bahrein voor de eerste Grand Prix van het seizoen. Toch denkt de adviseur dat Max Verstappen er met de pole vandoor gaat, en dat de Nederlander ook niets te duchten heeft van de Britse renstal tijdens de race, aangezien de longrun er goed uitzag.

Dat Aston Martin het goed doet, was ook Marko opgevallen, zo vertelt hij tegenover Motorsport-Magazin. De Oostenrijker durft zelfs te stellen dat Ferrari en Mercedes ingehaald lijken door de Britten. 'Zoals het er nu uitziet, lijkt Aston Martin met Alonso de tweede kracht te zijn', aldus de adviseur, die daarbij wel een slag om de arm houdt, want de hoeveelheid brandstof in de groene bolide is een vraagteken. 'De interessante vraag zal zijn met hoeveel benzine Alonso reed.'

Aston Martin zag er dan weliswaar snel uit, zorgen maakt Marko zich niet. Verstappen kende dan weliswaar problemen in de eerste vrije training, tijdens de tweede zag het er al een stuk beter uit en wanneer het op de longruns aankwam was er niemand beter dan de Nederlander. 'Met de longruns was Max de snelste', aldus de Oostenrijker, die eraan toevoegt dat hij verwacht dat ook de poleposition een prooi wordt voor de tweevoudig wereldkampioen.

Bandenslijtage Ferrari beter dan in 2022

Toch sluit hij ook niet uit dat Ferrari een rol gaat spelen, en dan met name in de race. Daar waar de Italianen afgelopen jaar vaak de strijd moesten staken doordat de banden het opgaven, ziet dat er nu beter uit volgens de Red Bull-topman. 'Ferrari's bandenslijtage is wel eens erger geweest. Ook dat kan best close worden, maar zoals ik al zei: we weten niet met hoeveel brandstof iedereen reed.' Over wie de favoriet is voor de overwinning op zondag hoeft de man uit Graz niet lang na te denken. 'Ik hoop wij!'

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws