Russell blijft rustig na moeizaam begin in Bahrein: 'Het is pas onze vierde dag in de auto' Formule 1
Formule 1

Russell blijft rustig na moeizaam begin in Bahrein: 'Het is pas onze vierde dag in de auto'

Russell blijft rustig na moeizaam begin in Bahrein: 'Het is pas onze vierde dag in de auto'

George Russell moet net als teamgenoot Lewis Hamilton constateren dat Mercedes tegen een achterstand aankijkt. Toch is de coureur uit King's Lynn een stuk optimistischer dan zijn landgenoot. Russell weet dat Mercedes de W14 nog niet in het juiste spoor heeft, maar het is volgens de Brit nog te vroeg om in paniek te raken.

Na de driedaagse test van afgelopen week was het al duidelijk dat de Mercedes-coureurs vechten met de W14. Mercedes heeft tijdens de eerste trainingen het één en ander geprobeerd om de problemen op te lossen, maar een oplossing lijkt er vooralsnog niet te zijn. Russell blijft er rustig onder. 'Het is pas onze vierde dag met de nieuwe auto', zegt hij tegen Total-Motorsport.com. 'We moeten er gewoon voor zorgen dat we de auto in het juiste spoor krijgen om het volle potentieel te kunnen benutten. Op dat punt zijn we voorlopig alleen nog niet.'

Russell geeft aan dat de W14 op vrijdag wel wat beter aanvoelde dan tijdens de testdagen. 'De auto voelt wel wat beter aan, maar dat betekent niet meteen dat hij ook sneller gaat. We moeten vanavond naar de data kijken en dan kunnen we zien wat we wijzer zijn geworden sinds afgelopen week. We hebben een aantal grote wijzigingen toegepast en nu moeten we kijken of deze aan onze verwachtingen voldoen.'

Russell ziet sterk Aston Martin

Mercedes lijkt de strijd om de podiumplaatsen in Bahrein dus uit het hoofd te zetten. Aston Martin lijkt zich juist in dit gevecht te gaan mengen. Dat had Russell niet direct aan zien komen. 'Een paar teams zien er erg sterk uit. Aston Martin is natuurlijk de grootste verrassing. Ze hebben het erg goed gedaan afgelopen winter', aldus de enkelvoudig Grand Prix-winnaar.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws