Marko ziet verschil met concurrentie: 'Wij hebben dat allemaal niet nodig, wij hebben Max!' Formule 1
Formule 1

Marko ziet verschil met concurrentie: 'Wij hebben dat allemaal niet nodig, wij hebben Max!'

Marko ziet verschil met concurrentie: 'Wij hebben dat allemaal niet nodig, wij hebben Max!'

Waar menigeen inmiddels wel door de superlatieven heen is om de prestaties van Max Verstappen eer aan te doen, komt Helmut Marko nog maar net op gang. De teamadviseur van Red Bull Racing is trots als een pauw op wat zijn team en zijn coureur allemaal laten zien, en niet geheel verrassend ook: na de zege van Verstappen in Italië is niet alleen Red Bull, maar ook Verstappen bezig met een nooit eerder vertoonde reeks aan zeges.

In Italië is Max Verstappen voor de 33e race op rij in de punten geëindigd, waarmee hij de reeks van Lewis Hamilton, van Japan 2016 tot en met Frankrijk 2018, evenaart. De Brit zette echter nog één langere reeks neer: van Silverstone 2018 tot en met Bahrain 2020 eindigde Hamilton 48 maal achter elkaar in de punten. Daarvoor had Hamilton wel twee zware straffen voor de beide Alfa Romeo-coureurs na afloop van de Grand Prix in Duitsland in 2019 voor nodig. Verstappen viel vorig jaar in Australië met problemen uit, en finishte sindsdien 33 keer op rij, waarvan 26 overwinningen en 30 podiumplekken.

Bizarre statistieken dus, en het was dan ook niet geheel verrassend dat Verstappen in Italië al relatief snel afrekende met polesitter Carlos Sainz, die wel zijn eerste podiumplek van het seizoen pakte. Volgens Helmut Marko maakt Verstappen het zijn team wel makkelijk: 'Iedereen praat over tactieken en strategieën. Dat hebben wij allemaal niet nodig, wij hebben Max', zo kan de 80-jarige Oostenrijker zijn geluk in gesprek met het Zwitserse Blick niet op.

Riskeert Verstappen het einde van zijn zegereeks in Singapore?

Terwijl Sebastian Vettel hoopt dat Verstappen het record van meeste opeenvolgende overwinningen in de komende weken nog verder weet aan te scherpen, staat Red Bull Racing wel voor een uitdaging in Singapore over twee weken. Het Aziatische stratencircuit werd door Verstappen eerder al aangewezen als een circuit dat de RB19 minder goed zal liggen, en het is dan ook een van de weinige circuits op de kalender waar de Nederlander nog nooit won. De kwalificatie is daarnaast cruciaal, aangezien inhalen behoorlijk lastig is. Volgens Marko beschikt Red Bull in Singapore wel over een nieuwe upgrade.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws