Albers zag 'bijzonder' record voor Verstappen al wel aankomen: 'Max was veel sneller dan de rest' Opinie
Opinie

Albers zag 'bijzonder' record voor Verstappen al wel aankomen: 'Max was veel sneller dan de rest'

Albers zag 'bijzonder' record voor Verstappen al wel aankomen: 'Max was veel sneller dan de rest'

Voor Christijan Albers kwam het niet als een verrassing dat Max Verstappen in Monza zijn tiende zege op rij boekte en daarmee een uniek record op zijn naam wist te zetten. Albers zag dat de Red Bull Racing-coureur tijdens de race duidelijk wat snelheid overhad ten opzichte van Ferrari, maar zag ook dat de bolides van de Italiaanse renstal ontzettend hard liepen op de rechte stukken. Toch wist Verstappen de leiding over te nemen van Carlos Sainz en vervolgens naar een unieke tiende achtereenvolgende zege te rijden. Albers noemt het een bijzondere prestatie.

Tien jaar lang was het record van meeste opeenvolgende zeges in handen van Sebastian Vettel, die in het tweede deel van 2013 maar liefst negen overwinningen achter elkaar wist te boeken voor Red Bull. Sinds de GP van Nederland moet de Duitser het record delen met Verstappen, maar na het raceweekend in Monza heeft Verstappen het record helemaal alleen in handen. Er werd voorafgaand aan het raceweekend op het Italiaanse circuit al vaak gespeculeerd of het de Nederlander zou lukken om zijn tiende zege op rij te boeken. Ferrari zou het de regerend wereldkampioen best wel eens moeilijk kunnen maken, maar Albers zag de tiende overwinning van Verstappen al wel aankomen.

'Ja, we wisten natuurlijk wel dat het ging gebeuren', begint Albers in de podcast van De Telegraaf. 'En je ziet hoe betrouwbaar de auto's zijn geworden. Ze vallen bijna niet meer uit. Oké we hadden natuurlijk een AlphaTauri met wat problemen', herinnert Albers zich nog wel de uitvalbeurt van Yuki Tsunoda. 'Als je naar het hele weekend kijkt, dan zag je dat Max in alle bochten de bovenhand had en veel sneller was dan de rest.'

Ferrari keek naar Williams

Het team van Ferrari probeerde met de keuze voor een hogere topsnelheid in te spelen op de beslissing van Red Bull om met meer downforce te rijden. Volgens Albers heeft Ferrari zich bij die keuze laten inspireren door Williams. 'Je merkte dat Ferrari echt voor de topsnelheid ging. Ze hadden veel geleerd van Williams vorig jaar. Zij hebben gewoon alles op low-downforce gezet. Dat werkte bij Sainz en dat werkte iets minder bij Leclerc. In de race zag je dat Max veel overhad. Alleen zag je ook hoe moeilijk hij het had op de rechte stukken. Tien overwinningen op rij, dat is wel echt uniek. Dat we dan Nederlander hebben die zo succesvol is in de Formule 1, dat is heel bijzonder', besluit Albers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws