Red Bull verklaart probleem Verstappen, Marko stiekem blij dat coureur moest vertragen Formule 1
Formule 1

Red Bull verklaart probleem Verstappen, Marko stiekem blij dat coureur moest vertragen

Red Bull verklaart probleem Verstappen, Marko stiekem blij dat coureur moest vertragen

Helmut Marko en Christian Horner hebben tekst en uitleg gegeven over het probleem dat opspeelde bij de auto Max Verstappen aan het einde van de race. De coureur van Red Bull Racing moest langzamer gaan rijden om een nog groter probleem te voorkomen. Uiteindelijk had het te maken met de temperaturen in de auto, maar was er van een mogelijke uitvalbeurt geen sprake. Marko kon dan ook wel lachen na afloop van de Grand Prix.

Verstappen wist tijdens de Grand Prix van Italië het record voor de meeste overwinningen op rij te verbreken. De coureur van Red Bull staat nu op tien zeges op rij, maar de Nederlander moest wel hard werken voor zijn overwinningen. Carlos Sainz mocht namelijk vanaf poleposition starten en vanwege de uitstekende rechtelijnsnelheid van de SF-23 kon de Spanjaard Verstappen enkele ronden achter zich houden. Na een foutje van de Ferrari-coureur kon Verstappen er uiteindelijk langs.

Aan het einde van de race werd het ook nog even spannend voor de Red Bull-coureur. Gianpiero Lambiase meldde namelijk dat Verstappen het rustiger aan moest doen vanwege een probleem met de auto. 'Dat had te maken met oplopende temperaturen die we onder controle moesten houden', legt Marko uit tegenover Motorsport.com. 'We moesten die binnen een bepaald werkvenster houden. Bovendien lag hij twaalf seconden voor, dus er was ook geen enkele reden om risico te nemen.'

Op de zondag was het in Monza warmer dan de vrijdag en de zaterdag van het Grand Prix-weekend. De problemen waren niet dusdanig groot dat een uitvalbeurt om de hoek kwam kijken, maar Red Bull wilde zeker geen risico nemen. 'We zagen qua temperatuur enkele parameters die op zich nog wel onder controle waren, maar voor Gasly zaten best veel auto's bij elkaar. We wilden niet dat Max in de vuile lucht terecht zou komen. Dat is waarom we het in de laatste ronden iets rustiger aan hebben gedaan', legt teambaas Horner uit.

Marko: 'Haalde het idee uit het hoofd van Verstappen'

Ondanks dat Red Bull het hart vast moest houden, ziet Marko ook de grappige kant van het probleem in. 'Dit was ook positief om het idee van een eventueel snelste raceronde uit het hoofd van Max te krijgen!' Nog voordat de race begon, was er al een probleem bij het zusterteam van Red Bull. Yuki Tsunoda viel in de opwarmronde namelijk stil. De alarmbellen hoeven echter niet te rinkelen in Milton Keynes. 'Dat was geen systematisch probleem, maar specifiek iets voor die auto', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws