Mazepin klaar voor gevecht in middenmoot: 'Ik heb laten zien dat ik het kan' Formule 1
Formule 1

Mazepin klaar voor gevecht in middenmoot: 'Ik heb laten zien dat ik het kan'

Mazepin klaar voor gevecht in middenmoot: 'Ik heb laten zien dat ik het kan'

Nikita Mazepin denkt dat hij komend seizoen met Haas mee kan doen met de strijd in het middenveld. 2021 was een zwaar seizoen voor het Amerikaanse team, maar dat kan komend jaar anders zijn. De rookie heeft er vertrouwen in dat zijn team een goede auto op de baan kan brengen en bovendien ziet hij progressie bij zichzelf.

Afgelopen seizoen stond Haas steevast onderaan en dat was iets waar Mazepin en teamgenoot Mick Schumacher weinig aan leken te kunnen doen. Haas zou met name willen focussen op de auto van 2022 en daarom is de bolide van 2021 nauwelijks verbeterd ten opzichte van 2020. Veel aandacht voor de 2022-auto zou er dus zomaar voor kunnen zorgen dat de Amerikaanse renstal ineens mee kan doen in het middenveld en zelf is Mazepin daar helemaal klaar voor.

Mazepin vertrouwt op eigen kunnen

'Ik kan niet wachten op de gevechten met de auto's in het middenveld', stelt Mazepin, geciteerd door Motorsport.com. De Rus vindt dat hij zich in 2021 wat betreft het racen op de baan bewezen heeft. 'Ik heb sterke gevechten gehad met andere auto's. Dat voelde goed, ik denk dat ik mij steeds beter kan positioneren op de baan. In 2022 heb ik er vertrouwen in dat het nog beter zal gaan, omdat ik een auto verwacht die voorspelbaarder is en makkelijk is om af te stellen. Zelf heb ik in ieder geval laten zien dat ik het kan.'

Mazepin hoopt uiteindelijk vooral dat Haas van de grond wordt getild als het gaat om resultaten. 'Het afgelopen seizoen moest ik blij zijn als ik negentiende werd. Dat zijn geen dingen om blij van te worden, in 2022 moet dat afgelopen zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws