McLaren-coureurs zien het positief in ondanks dat het team 'de plank flink missloeg' met de auto Formule 1
Formule 1

McLaren-coureurs zien het positief in ondanks dat het team 'de plank flink missloeg' met de auto

McLaren-coureurs zien het positief in ondanks dat het team 'de plank flink missloeg' met de auto

Oscar Piastri en Lando Norris zien het toch nog wel positief in ondanks dat McLaren heeft toegegeven de plank flink mis te hebben geslagen met de auto. Op donderdag en vrijdag kwam het team dan ook niet sterk voor de dag en kwam de Britse renstal erachter dat ze echt nog heel veel werk te doen hebben als ze de auto in Bahrein op de rails willen hebben.

Ondanks de problemen met de auto en de tot nu toe tegenvallende prestaties van de MCL60 tijdens de wintertest liet McLaren-CEO Zak Brown weten dat er geen reden is voor paniek. De Amerikaan stelde dat ze de auto nog goed moesten leren kennen. Daar zijn de coureurs op de vrijdag dan ook mee bezig gegaan. 'Het was een productieve dag voor iedereen in het team', laat Norris weten via een persbericht. 'Ik heb veel getest op een aantal verschillende afstellingen zoals gepland, en we hebben ook een solide aantal ronden gereden, wat positief is.'

De Brit sloot zijn tweede testdag af als zestiende, maar is toch goedgehumeurd. 'Ik kijk ernaar uit om morgen aan de slag te gaan tijdens de middagsessie en om het schema van onze runs af te ronden', vertelt de McLaren-coureur. 'Er is nog een lang seizoen te gaan', gaat Norris verder voor de microfoon van Formule 1. 'We weten dat we heel veel werk te doen hebben, maar het team heeft de juiste motivatie om het voor elkaar te krijgen.'

Piastri: 'We gaan de goede kant op'

Norris' teamgenoot Piastri bekijkt het ook van de positieve kant. Hij klokte immers de negende tijd op de vrijdag. Het feit dat er nog veel gedaan moet worden in de garage van de Britse renstal lijkt de Australiër te motiveren. 'Het was een solide dag voor het team en alles verliep soepel. Door sessie van vandaag heb ik meer geleerd over de auto en ik heb het gevoel dat ik met elke ronde beter word', legt Piastri uit. 'We gaan de goede kant op, wat prettig is om te zien op dag twee van de test. Ik kijk ernaar uit om morgenochtend weer de baan op te gaan tijdens de sessie', aldus de McLaren-coureur.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws