McLaren hard aan het werk: 'Achter de schermen gebeurt er veel' Formule 1
Formule 1

McLaren hard aan het werk: 'Achter de schermen gebeurt er veel'

McLaren hard aan het werk: 'Achter de schermen gebeurt er veel'

Oscar Piastri is zeer enthousiast over de dingen die achter de schermen gebeuren bij McLaren. De Britse renstal heeft onlangs Rob Marshall aangenomen, die van Milton Keynes naar Woking zal gaan verhuizen om vanaf 2024 een zeer belangrijke rol bij McLaren te gaan spelen. Het duurt nog even voordat Piastri en zijn team daar de vluchten van kunnen plukken, maar er zitten grote dingen in de pijplijn.

De start van het 2023-seizoen was niet bepaald makkelijk voor McLaren. Ze trokken Piastri aan als een groot talent, maar veel bijzonders heeft hij nog niet kunnen laten zien. De MCL60 werkt niet altijd naar behoren, en ook teamgenoot Lando Norris, die met de Britse renstal meerdere podiumplekken heeft gehaald, heeft er moeite mee. Hoe dan ook is het team hard aan het werk om haar coureurs een betere auto te geven. 'We hebben natuurlijk een moeilijke start achter de rug', begint Piastri in gesprek met de Nederlandse tak van Motorsport.com.

'Er zijn wel al veel veranderingen doorgevoerd. De vruchten daarvan kunnen we binnenkort pas plukken. We halen goede mensen naar ons toe, zoals Rob Marshall, en ik denk dat we nog meer kunnen halen uit de nieuwe structuur waar Andrea Stella mee bezig is', gaat de Australiër verder. 'Achter de schermen zijn we met veel interessante dingen bezig, maar het heeft wat tijd nodig om het allemaal in werking te zetten', legt de 22-jarige uit. De komst van Red Bull Racing-engineer Marshall zorgde in ieder geval voor vreugde bij de Britse renstal. Samen met Marshall hoopt McLaren vanaf 2024 wel goed uit de startblokken te vertrekken.

Piastri nog altijd dankbaar voor de kans die hij kreeg bij McLaren

Nu Piastri al een tijdje bij McLaren rijdt, kan hij alleen maar herhalen dat hij blij is dat hij de kans kreeg om voor het Britse team te gaan rijden. Zoals inmiddels wel bekend is, stond hij ook in de belangstelling bij Alpine. 'Er is nooit een directe vergelijking geweest (tussen McLaren en Alpine, red.). Er is veel over gezegd en geschreven, maar het is voor mij nooit een keus geweest tussen een contract bij Alpine of een contract bij McLaren. McLaren gaf me het vertrouwen en de zekerheid die ik zocht', sluit Piastri af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws