Voormalig F1-coureur: 'Heeft Pérez het niveau van Verstappen? Wie heeft dat nou eigenlijk?' Formule 1
Formule 1

Voormalig F1-coureur: 'Heeft Pérez het niveau van Verstappen? Wie heeft dat nou eigenlijk?'

Voormalig F1-coureur: 'Heeft Pérez het niveau van Verstappen? Wie heeft dat nou eigenlijk?'

Voormalig Formule 1-coureur David Kennedy vraagt zich af of Sergio Pérez of überhaupt iemand op dit moment hetzelfde niveau heeft als Max Verstappen. Kennedy ziet dat het een grote en speciale taak is voor Pérez om de teamgenoot van de Nederlander te zijn, vooral nu zijn kampioenschapsdromen in duigen lijken te vallen. Hoe dan ook denkt de voormalig formule 1-coureur dat Pérez een taaie is en nog niet hoeft op te geven.

Hoewel Pérez achterop is geraakt ten opzichte van Verstappen, meer dan vijftig punten achter zijn Red Bull Racing-teamgenoot, na drie opeenvolgende weekenden waarin de Mexicaan niet kon tippen aan de prestaties van de Nederlandse coureur, denkt Kennedy dat Pérez mentaal sterk genoeg is om de strijd vol te houden en de confrontatie met Verstappen aan te gaan. Na een sterke seizoenstart van de Mexicaan ging het in Monaco en in Spanje even mis, maar Kennedy vermoedt dat Pérez nog wel kan opkrabbelen.

'Het gaat erg moeilijk worden met Verstappen's vertrouwen en zijn absolute toewijding en inzet, het is geweldig om te zien', zegt Kennedy in gesprek met PlanetF1, toen hem werd gevraagd of Pérez een echte titelstrijd kan leveren. 'Het doet me denken aan de dagen dat Michael Schumacher op zijn hoogtepunt was, en er niemand op de planeet was die hem kon evenaren. Dus ik zou niet in de schoenen van een andere coureur willen staan, laat staan als teamgenoot om het tegen hem op te nemen. Het is een grote taak en er moet een speciale teamgenoot zijn.'

Pérez doet Kennedy denken aan Irvine als Ferrari-coureur

De situatie bij Red Bull, met de dominantie van Verstappen en Pérez die er op dit moment wat achteraan hobbelt, doet Kennedy wat denken aan de situatie van Ferrari van 1996 tot 1999. Toen was Irvine de teamgenoot van Schumacher en moest de Ier het zien uit te vechten met de Duitser. 'Er zijn maar heel weinig mensen die naast een coureur met echt speciaal talent kunnen bestaan, omdat het je effectief uitput en alles waarin je zelf geloofde laag voor laag wordt afgepeld. Het samenwerken met coureurs als Senna, Schumacher en Verstappen kan je volledig vernietigen', denkt Kennedy.

'Pérez mist dat laatste beetje rauwe snelheid, maar hij is echt een goede coureur en een waardevolle troef voor het team', denkt de Ier. Maar hoewel Perez misschien niet dezelfde ruwe snelheid heeft als Verstappen, denkt Kennedy dat zijn mentale veerkracht hem van pas zal komen naarmate het seizoen vordert, zelfs als hij toe moet geven dat hij niet aan alle kwaliteiten van de Nederlandse coureur voldoet. 'Ik denk dat hij sterk genoeg is om dat te kunnen', zegt de voormalig Formule 1-coureur. 'Je moet als coureur redelijk blind zijn, tot op zekere hoogte, om alle tekortkomingen te negeren en jezelf continu op dat voetstuk te plaatsen.'

'Heeft hij het niveau van Verstappen? Wie heeft dat nou eigenlijk?'

Aangezien Pérez twee à drie races geleden nog sprak over zijn titelstrijd en er daarna twee races achter elkaar niet veel moois van kon maken, kreeg hij een lading met kritiek over zich heen. Naast Verstappen rijden, die Monaco en Spanje op zeer dominante wijze won, is dan erg moeilijk. 'Wanneer dat telkens van je wordt afgenomen, is dat een zeer moeilijke zaak om mee om te gaan, en ik denk dat hij de intelligentie en een sterk karakter heeft. Heeft hij het niveau van Verstappen? Wie heeft dat nou eigenlijk', vraagt Kennedy zich af.

'Slechts een paar coureurs om de paar jaar kunnen in die zone komen. Ik heb het over Ayrton Senna, Michael Schumacher en Lewis Hamilton toen hij jonger was... Ik denk dat Charles Leclerc daar ook is, maar ik denk gewoon niet dat de auto hem de ruimte heeft gegeven om het volledig te laten zien', gaat de Ier verder. 'Pérez is de juiste persoon om naast Verstappen te rijden, want je zou een meltdown krijgen als je iemand als Leclerc naast hem zou hebben. Maar ze hebben Pérez daar en dat is een sterke formule', sluit Kennedy af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws