McLaren is klaar voor Grand Prix van Canada: 'De baan is favoriet bij veel coureurs' Formule 1
Formule 1

McLaren is klaar voor Grand Prix van Canada: 'De baan is favoriet bij veel coureurs'

McLaren is klaar voor Grand Prix van Canada: 'De baan is favoriet bij veel coureurs'

In een persbericht geeft McLaren een voorbeschouwing over de aankomende Grand Prix in Canada. Volgens teambaas Andreas Seidl is de baan een favoriet van veel coureurs. Daniel Ricciardo wist in 2014 zijn allereerste overwinning in de Formule 1 te behalen in Montreal, hij grapt dan ook dat al zijn favoriete races met de letter M beginnen. Lando Norris reed pas één keer in Canada, maar kijkt enorm uit naar dit weekend.

Norris begint: 'Ik ben blij dat we terug te gaan naar Canada. Het wordt mijn tweede keer dat ik daar race, dus het zal geweldig zijn om weer op de baan te komen voor de Canadese fans. De race van 2019 eindigde zeker niet zoals ik wilde, dus ik kijk ernaar uit om weer op de baan te komen en alles te geven. Ik heb mijn voorbereiding op de sim gedaan, en ik heb zin in de uitdaging in deze nieuwe auto's.'

Ricciardo hoopt Canadese magie te gebruiken

'Al mijn favoriete races lijken te beginnen met M, Melbourne, Monaco, Monza en natuurlijk Montreal. Ik heb zin om na een paar jaar terug te gaan naar Canada. Montreal is een geweldige stad en er hangt altijd een schitterende sfeer. Ik behaalde mijn eerste overwinning daar in 2014, dus hopelijk kan ik wat van die Canadese magie gebruiken om wat meer punten te krijgen voor het team deze keer', aldus Ricciardo.

Canada is de favoriete baan van veel coureurs

Teambaas Seidl kijkt ernaar uit om terug te keren in Canada: 'De baan is een favoriet bij veel coureurs en het zal geweldig zijn om de Canadese fans weer te zien, we voelden daar ongelooflijk veel steun in 2019. Het zal interessant zijn om te zien hoe onze auto's presteren op het circuit.'

Hij vervolgt: 'Het is een snel circuit met een paar chicanes en de beruchte Wall of Champions, die allemaal zorgen voor goede inhaalmogelijkheden en hopelijk een spannende race. Het is belangrijk voor het team om gefocust te blijven, dus laten we blijven pushen!'

McLaren succesvolste team ooit in Canada

McLaren is het team dat het meest succesvol is geweest in Canada in de geschiedenis. In 1968 was het Denny Hulme die de eerste McLaren overwinning behaalde op het Canadese circuit. Er zijn nog eens twaalf overwinningen behaald sinds 1968, negen daarvan werden behaald op het Circuit Gilles Villeneuve, waar sinds 1978 de Canadese Grand Prix wordt gehouden.

De meest recente winst was tien jaar geleden, toen Lewis Hamilton vanaf de tweede plaats won. Een van de meest memorabele races van de laatste jaren vond het jaar ervoor plaats, waar Jenson Button als eerste eindigde in een race die meer dan vier uur duurde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws