Binotto sluit zich aan bij woorden F1-coureurs over inconsistente wedstrijdleiding Formule 1
Formule 1

Binotto sluit zich aan bij woorden F1-coureurs over inconsistente wedstrijdleiding

Binotto sluit zich aan bij woorden F1-coureurs over inconsistente wedstrijdleiding

Mattia Binotto denkt dat het team van Ferrari aan het begin van het seizoen vaak is benadeeld door de wedstrijdleiding. De afgelopen weken hebben enkele coureurs ook hun onvrede geuit over de wedstrijdleiders, aangezien zij, volgens hen, inconsistente beslissingen maken. Binotto sluit zich hierbij aan, en denkt dat het verstandig zou zijn voor de Formule 1-teams en de wedstrijdleiding om samen te werken.

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de werd de Ferrari-teambaas gevraagd naar zijn mening over de wedstrijdleiding. De Italiaan sluit zich aan bij de woorden van onder andere Yuki Tsunoda en Valtteri Bottas. 'Als ik naar het begin van het seizoen kijk dan denkt ik dat wij als Ferrari daar niet blij mee kunnen zijn', wordt Binotto geciteerd door Autosport.com. 'Ik denk dat we al een paar keer zijn benadeeld door de beslissingen. Het is duidelijk dat er af en toe geen consistentie is geweest in de beslissingen. Toch moeten we herkennen dat de taak van wedstrijdleider geen makkelijke is.'

Dit jaar telt de Formule 1 twee wedstrijdleiders. Niels Wittich en Eduardo Freitas hebben de taken van Michael Masi overgenomen. Binotto denkt dat er een bepaalde verantwoordelijkheid ligt bij de teams om de wedstrijdleiders te helpen. 'Om de wedstrijdleiding te verbeteren, moeten wij ze ook helpen. Er moet een samenwerking zijn tussen de teams en de verschillende wedstrijdleiders. Dat zal natuurlijk wel even duren, maar we zetten er wel zoveel mogelijk vaart achter.'

Wolff schaart zich achter woorden Binotto

Toto Wolff is het eens met de woorden van zijn collega. De Mercedes-teambaas denkt dat de wedstrijdleiding gedurende het seizoen steeds meer aan ervaring wint. 'We snappen dat het moeilijk is en dat ze in Monaco bijvoorbeeld in het diepe werden gegooid. Als er meer races zijn geweest, krijgen ze ook telkens meer ervaring. Dan kunnen ze ook beter met de druk omgaan. Teams maken fouten en de wedstrijdleiding staat ook in de vuurlinie. Op die manier zitten we in hetzelfde schuitje', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws