Seidl: 'We proberen beide coureurs altijd dezelfde kansen te bieden' Formule 1
Formule 1

Seidl: 'We proberen beide coureurs altijd dezelfde kansen te bieden'

Seidl: 'We proberen beide coureurs altijd dezelfde kansen te bieden'

McLaren-teambaas Andreas Seidl zei dat de beslissing van het team om teamorders op te leggen in de Grand Prix van Azerbeidzjan werd gedicteerd door Daniel Ricciardo en Lando Norris die vastzaten tussen beide Alpine-auto's. Seidl voegde tegen Autosport er aan toe dat zijn coureurs in principe vrij zijn om te racen, maar dat de omstandigheden dit keer anders dicteerden.

Na een teleurstellende kwalificatiesessie begonnen Norris en Ricciardo als elfde en twaalfde met verschillende bandenstrategieën. Een gebrek aan topsnelheid van de auto van McLaren betekende dat geen van beide coureurs erin slaagde om hoger op de grid te komen, waarbij de Alpine van Fernando Alonso onmogelijk te passeren bleek.

Teamorders McLaren

In de openingsstint liet Ricciardo het team weten dat hij meer snelheid had dan Norris, maar het team gaf aan dat hij er niet langs mocht. Ricciardo zijn alternatieve strategie om op hards te beginnen, en vervolgens te pitten voor mediums tijdens de virtual safety car, zorgde ervoor dat hij voor Norris uit kon komen na zijn pitstop.

In de slotfase van de race was het Norris die de Australiër wilde inhalen, maar opnieuw gaf McLaren een teamorder aan de coureurs om niet met elkaar in gevecht te gaan. Beide coureurs accepteerden het bevel, maar Norris leek niet blij ermee.

Druk van Alpine

Seidl legde uit dat de druk van Esteban Ocon achter hen betekende dat het weinig zin had om zijn twee coureurs te laten vechten, vooral omdat geen van beiden in de verste verte in staat leek om Alonso uit te dagen. 'Ik denk dat wat we op de radio hoorden, is wat je zou willen horen van elke coureur die ambitieus is, en probeert de best mogelijke race voor zichzelf te rijden', zei Seidl over de frustratie van Norris.

'Als Ricciardo aan het begin van de race Norris had ingehaald, waren we gewoon in een jojo terechtgekomen. We zouden achter Alonso komen vast te zitten, en we liepen het risico dat Ocon een aanval zou plegen. Ons idee was dat als we beide auto's achter Alonso lieten, we ervoor zorgden dat we Ocon in toom hielden, wat ons is gelukt', sluit de McLaren-teambaas af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws