Medland ziet kansen voor Hamilton: 'Kan bij voorsprong Verstappen van zich af houden' Formule 1
Formule 1

Medland ziet kansen voor Hamilton: 'Kan bij voorsprong Verstappen van zich af houden'

Medland ziet kansen voor Hamilton: 'Kan bij voorsprong Verstappen van zich af houden'

Chris Medland verwacht een spannende Grand Prix van Stiermarken tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Verstappen gaat op dit moment aan de leiding in het WK-klassement, met een verschil van twaalf punten op Hamilton. De Mercedes-coureur zal dus op jacht moeten, maar de Nederlander zal het hem niet gemakkelijk maken. Verstappen mag de race aanvangen vanaf poleposition, voor de tweede keer op rij.

'In Frankrijk had de eerste bocht cruciaal kunnen blijken voor de uitkomst van de race, want Verstappen, gestart vanaf pole, ging wijd toen het erop leek dat hij zijn leiding had behouden en viel terug achter Hamilton', begint Medland zijn analyse op de officiële website van de Formule 1. 'Uiteindelijk had Red Bull het tempo om de Mercedessen te verslaan en het ziet ernaar uit dat zich dit weekend een vergelijkbaar scenario zal voordoen.'

'Dan kan hij Verstappen achter zich houden'

Bij Mercedes houden ze rekening mee dat ze Verstappen achter zich kunnen houden, als Hamilton ervoor komt. 'Hamilton schat dat Red Bull in racetrim een voorsprong heeft van ongeveer 0,25 seconde op de Mercedessen, wat moeilijk te overwinnen is als hij aan het eind van de eerste ronde op achterstand ligt, maar wat wel kan betekenen dat hij Verstappen van zich af kan houden als hij op voorsprong komt', aldus Medland.

Er liggen in ieder geval genoeg mogelijkheden voor Hamilton om een poging te wagen op de Red Bull-coureur. 'Bocht één biedt mogelijkheden, maar dat geldt ook voor de grote remzone in bocht drie, waar een krachtige slipstream inhaalkansen biedt. Hamilton zal in de openingsronde misschien agressief moeten zijn om zijn grootste rivaal voorbij te kunnen', besluit Medland.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws