Schumacher voorspelt exit voor Sargeant: 'Hij maakt simpelweg te veel fouten' Formule 1
Formule 1

Schumacher voorspelt exit voor Sargeant: 'Hij maakt simpelweg te veel fouten'

Schumacher voorspelt exit voor Sargeant: 'Hij maakt simpelweg te veel fouten'

Als het aan Ralf Schumacher ligt, gooit Williams Logan Sargeant er zo snel mogelijk uit. De Amerikaan wist dit seizoen nog niet tot Q2 te komen en heeft als beste startpositie P18. ‘De film gaat voor hem te snel’, citeert de Duitse tak van Motorsport.com Schumacher.

Ondanks een tegenvallend rookieseizoen, gaf Williams Sargeant toch een contract voor 2024, maar erg veel vooruitgang was er tijdens de eerste sessies van het nieuwe seizoen nog niet te zien. In het onderlinge duel met zijn teamgenoot trekt hij telkens aan het kortste eind, waardoor Williams zich zelfs genoodzaakt zag om Sargeant’s bolide uit te lenen aan Alexander Albon toen deze zijn chassis te erg beschadigd had om ermee te kunnen rijden. Ook in Japan schoof de Amerikaan van de baan. Hij wist de wedstrijd wel uit te rijden, maar werd glansloos laatste van alle overgebleven coureurs.

Schumacher verwacht geen verbetering voor de Amerikaan in zijn thuisrace in Miami en ziet dat het nu echt tijd is voor Williams om iets aan de line-up te veranderen. ‘Ik moet eerlijk zijn: hij is zeker dichter in de buurt van Albon gekomen, maar hij maakt simpelweg te veel fouten’, oordeelt de Duitser. ‘Dat is het bewijs dat de film voor hem te snel gaat en dat hij overweldigd wordt door de situatie’, vervolgt hij.

Vowles moet snel voor verandering zorgen

Ook teambaas James Vowles kan op kritiek rekenen. ‘Volgens mij moet hij een beetje op zichzelf passen’, meent Schumacher. ‘Williams is één van drie teams die na vier races nog geen enkel punt hebben gehaald.’ Toch moet de voormalig coureur wel toegeven dat het twee keer bijna raak was. ‘Je moet benadrukken dat Albon met twee elfde plekken al dichtbij een punt in het kampioenschap zat’, weet de Duitser.

‘Toch staan ze nog op nul punten, ook al heeft Vowles op dit moment duidelijk betere mogelijkheden tot zijn beschikbaarheid staan dan de afgelopen jaren’, meent de analist. ‘Het zou me niet verbazen als hij niet bepaald op het bestsellerlijstje van de baas staat. Er wordt nu van hem verlangt dat hij zo snel mogelijk zorgt dat er iets verandert’, aldus Schumacher. Dat ook Albon het lastig heeft en al twee keer gecrasht is in vier raceweekenden, laat volgens de Duitser zien dat de FW46 slechter bestuurbaar is dan de voorganger.

Williams in een gunstige positie vanwege worstelende rivalen

Schumacher oppert zelfs dat Williams in een gunstige positie zou moeten zitten. ‘Haas komt niet op gang, Alpine rijdt overal kansloos achteraan en Sauber heeft ook problemen en ontneemt zichzelf alle kansen in de race door de slechte pitstops’, somt de analist op. ‘Het is eenvoudig’, oordeelt Schumacher. ‘Het team moet er veel beter voorstaan dan het nu daadwerkelijk doet. Dat is een groot probleem, ook voor deze teambaas’, concludeert de Duitser.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws